Home » Natură » Un cuib de viespi gigantice asiatice, descoperit în SUA, ascundea 180 de adulți și 1.500 de larve

Un cuib de viespi gigantice asiatice, descoperit în SUA, ascundea 180 de adulți și 1.500 de larve

Un cuib de viespi gigantice asiatice, descoperit în SUA, ascundea 180 de adulți și 1.500 de larve
Sursa foto: Washington State Department of Agriculture
Publicat: 01.09.2021

Angajații de la Departamentul de Stat din Washington pentru Agricultură (WSDA) din SUA au eliminat recent un cuib de viespi gigantice asiatice, specie invazivă în Statele Unite.

Aceasta este prima descoperire a unui cuib de viespi gigantice asiatice (Vespa mandarinia) în statul american Washington din acest an, iar angajații WSDA au cerut localnicilor să continue să anunțe agenția guvernamentală dacă mai găsesc cuiburi de viespi gigantice asiatice.

„Deși suntem încântați că am putut eradica acest cuib la începutul sezonului, această descoperirea dovedește cât de importante sunt informațiile oferite de public. Ne așteptăm să fie mai multe cuiburi și sperăm să le putem găsi înainte ca acestea să producă noi regine”, a explicat Sven Spichiger, entomolog la WSDA.

113 viespi gigantice asiatice, aspirate direct din cuib

Entomologii au descoperit cuibul la baza unui arin mort, la est de orașul Blaine din zona rurală a comitatului Whatcom. Regiunea este deja bine-cunoscută de angajații WSDA. În octombrie 2020, aceștia au descoperit un alt cuib de viespi gigantice asiatice la doar 3,2 kilometri depărtare, iar la data de 11 august 2021 aceștia au primit informații că un cuib activ de viespi a fost găsit la 400 metri distanță. Zona este la sud de granița cu Canada.

După descoperirea cuibului, specialiștii de la WSDA s-au echipat și au aspirat 113 viespi din cuib. Echipa a prins încă 67 de viespi adulte aflate în zonă cu ajutorul unor plase, scrie Live Science.

Un adevărat coșmar a fost descoperit de specialiștii americani

Între timp, specialiștii au înlăturat bucăți de scoarță și lemn din arborele mort, fapt ce a dezvăluit un adevărat coșmar la interior: un cuib cu 1.500 de larve, adică viespi care nu ajunseseră încă la maturitate. Cuibul avea nouă straturi.

Viespile gigantice asiatice au ajuns în atenția publicului în 2019, după ce specia a fost descoperită în Statele Unite pentru prima oară în comitatul Whatcom. Având o lungime de 5 centimetri, acestea sunt cele mai mare viespi din lume. Deși specia este nativă Asiei de Sud-Est și Est, aceasta a ajuns în SUA probabil la bordul unei nave de transport containere.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Planul pus la cale de SUA pentru a găsi și elimina cuiburile de viespi gigantice asiatice de pe teritoriul țării

Viespile gigantice asiatice au ajuns în Statele Unite. Înţepătura lor este mortală pentru oameni

Un număr uriaș de regine a fost descoperit în cuibul de viespi gigantice distrus în SUA: „Ne-a lăsat fără cuvinte”

Viespile negre: armata americană este dotată acum cu „insecte” – FOTO, VIDEO

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase