Home » Natură » Peste 1.300 de hectare cu păduri, incluse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine

Peste 1.300 de hectare cu păduri, incluse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine

Peste 1.300 de hectare cu păduri, incluse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 01.10.2021

Peste două mii de hectare de păduri de stat, administrate de compania Romsilva, au fost incluse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine. Pădurile sunt în județul Brașov.

Potrivit reprezentanților Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, 1.332 de hectare de păduri de stat au fost incluse în catalog, în urma proiectului lansat anul trecut de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru identificarea de noi suprafețe de păduri virgine și cvasivirgine.

Noile date oficiale arată că au fost identificate 1.332 de hectare de păduri de stat administrate de Direcția Silvică Brașov. Este vorba despre păduri din Parcul Național Piatra Craiului, din ocoalele silvice Brașov și Făgăraș.

Câte hectare de păduri au fost incluse până acum?

Până în prezent, în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine au fost introduse 60.911 hectare de păduri. Din total, 46.535 de hectare (76,4%) sunt păduri proprietatea a statului, fiind administrate de Romsilva.

Toate zonele incluse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine beneficiază de o protecție strictă.

Procesul de identificare și includere a pădurilor în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine va continua.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase