Home » Natură » Discurs în apă până la genunchi. Inițiativa ministrului de Externe din Tuvalu pentru conferința COP26

Discurs în apă până la genunchi. Inițiativa ministrului de Externe din Tuvalu pentru conferința COP26

Publicat: 09.11.2021
Discurs în apă până la genunchi. Inițiativa ministrului de Externe din Tuvalu pentru conferința COP26
Sursa foto: Profimedia

Ministrul de Externe din Tuvalu ține un discurs la Conferința Națiunilor Unite privind clima de la Glasgow, stând în mare până la genunchi, pentru a arăta cum națiunea sa insulară din Pacific se află în prima linie a schimbărilor climatice.

Imaginile cu Simon Kofe stând, în costum și cravată, la un pupitru amplasat în mare, au fost distribuite pe scară largă pe rețelele de socializare, atrăgând atenția asupra luptei Tuvalu împotriva creșterii nivelului mării, relatează CNN.

„Declarația juxtapune cadrul COP26 cu situațiile reale cu care se confruntă Tuvalu din cauza impactului schimbărilor climatice și a creșterii nivelului mării și evidențiază acțiunile îndrăznețe pe care Tuvalu le întreprinde pentru a aborda problemele foarte presante ale mobilității umane în contextul schimbărilor climatice”, a spus Kofe.

Videoclipul a fost filmat de postul public de televiziune TVBC la capătul îndepărtat al Fongafale, principala insulă pe care se află capitala Funafuti.

Liderii insulelor din Pacific cer acțiuni imediate

Videoclipul urmează să fie difuzat marți la conferința privind clima și vine în contextul în care liderii regionali fac presiuni pentru acțiuni mai agresive în vederea limitării impactului schimbărilor climatice.

Mulți dintre marii poluatori au promis că își vor intensifica reducerile de emisii de carbon în următoarele decenii, unii dintre ei urmărind să ajungă la emisii nete de carbon zero până în 2050.

Liderii insulelor din Pacific au cerut acțiuni imediate, subliniind că este în joc însăși supraviețuirea țărilor lor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase