Home » Natură » Un pui de elefant a murit după ce și-a prins trompa în capcana unui braconier

Un pui de elefant a murit după ce și-a prins trompa în capcana unui braconier

Un pui de elefant a murit după ce și-a prins trompa în capcana unui braconier
Credit foto: Captură Youtube
Publicat: 19.11.2021

Un pui de elefant de Sumatra a murit după ce și-a pierdut jumătate din trompă într-o capcană întinsă de braconierii din Indonezia.

Puiul, în vârstă de un an, în pericol critic, a fost lăsat în urmă de turmă după ce a fost prins în capcana cu laț, relatează BBC.

A fost găsit de sătenii din orașul Aceh Jaya și a fost adus la o agenție de conservare pentru a fi tratat.

Oficialii care se ocupă de conservare spun că au încercat să-i salveze viața amputându-i trompa, dar acesta a decedat după două zile din cauza infecției cauzate de răni.

Acest pui de elefant face parte dintr-o specie aflată pe cale de dispariție

„Nu l-am putut salva deoarece rana a fost gravă și infectată. Am făcut tot posibilul pentru a îl ajuta”, a declarat Agus Arianto, șeful Agenției pentru Conservarea Resurselor Naturale din Aceh.

Elefantul de Sumatra este considerat o specie pe cale critică de dispariție din cauza ratelor rapide de defrișare din habitatul său natural din Borneo și Sumatra.

Elefanții masculi sunt deosebit de vulnerabili la braconieri din cauza colților lor foarte apreciați, care sunt vânduți pe piața ilegală de fildeș.

Decesul acestui pui de elefant este cel mai recent dintr-un șir de decese legate de braconaj. Cel mai recent incident a avut loc în iulie anul acesta, când un elefant adult a fost găsit decapitat și cu colții smulși.

Vă recomandăm să citiți și:

Un cerb superb a fost surprins în Parcul Național Munții Rodnei

Doi urși simpatici surprinși în timp ce inspectează o cameră de monitorizare a faunei

Un superb calamar eșuat pe o plajă i-a uimit pe trecători. „Arăta ca un animal preistoric”

Recif de corali, extrem de rar, descoperit în Mediterana

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase