Home » Natură » Elefanţii africani renunţă la fildeşi din cauza braconierilor

Elefanţii africani renunţă la fildeşi din cauza braconierilor

Elefanţii africani renunţă la fildeşi din cauza braconierilor
Publicat: 26.11.2018
Multe animale au capacitatea să se camufleze, urşii polari şi vulpile polare sunt exemple clasice. Ambele animale s-au adaptat pentru a se contopi cu mediul din jur, metodă prin care se feresc de prădători. Din moment ce elefanţii sunt vânaţi de oameni, aceştia par să se adapteze pentru a-i evita.

Elefanţii sunt vânaţi şi ucişi pentru fildeşii lor, deseori braconierii îi împuşcă din elicopter sau avioane mici, astfel animalul are şanse foarte mici să se salveze sau să scape. Conform Business Insider, animalul este vânat pentru că fildeşii săi sunt utilizaţi în prepararea unor amestecuri considerate de unele popoare că ar avea proprietăţi curative.

Deşi comerţul cu fildeşi este interzis din 2017, China reprezintă încă ţara în care este cel mai căutat, uneori valoarea sa fiind mai mare decât a aurului. Cercetătorii din Mozambic încearcă în prezent să obţină probe de ADN ale elefanţilor născuţi fără colţi. Anterior, 2-3% din femelele de elefant din Mozambic nu aveau fildeşi, dar acest lucru a ajuns în prezent la aproape o treime din populaţia de femele.

Specialistul în comportamentul elefanţilor Joyce Poole, a explicat că braconierii au o influenţă mare asupra elefanţilor, atât din punctul de vedere al populaţiei, cât şi al evoluţiei lor. Vânatul le-a oferit elefanţilor fără colţi din Gorongosa un avantaj biologic.

Până la începutul anului 2000, 98% dintre cele aproximativ 200 de femele de elefanţi nu aveau colţi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O turmă de elefanţi salvează de la moarte un pui care căzuse în râu. Imagini impresionante (VIDEO)

Girafele şi elefanţii din Africa au fost ”surprinşi” de zăpadă

A fost descoperită gena ce îi ajută pe elefanţi să nu dezvolte cancer

O mamă elefant îşi reîntâlneşte puiul, după mai bine de trei ani. Imaginile nu au nevoie de niciun comentariu – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase