Home » Natură » Test de cultură generală. Ce fel de graniță are România la sud?

Test de cultură generală. Ce fel de graniță are România la sud?

Publicat: 14.07.2022

Cu toții cunoașteți frumusețile țării noastre, din înaltul munților și până în verdele câmpiilor, dar știți ce fel de graniță are România la sud?

Dacă ați ajuns aici, probabil v-ați întrebat cel puțin o dată ce fel de graniță are România la sud.

Granița din sudul țării noastre este una naturală și este dată de fluviul Dunărea. Împărțim cea mai mare parte din această graniță cu Bulgaria, dar și o parte mai mică cu Serbia.

Ce fel de graniță are România la sud?

Sudul și estul țării este cuprins de câmpii întinse, al căror potențial este sporit de fluviul Dunărea și de afluenții săi, formând o semilună exterioară fertilă care se extinde până la frontiere.

Există o mare diversitate în topografie, geologie, climă, hidrologie, floră și faună, iar de milenii acest mediu natural a purtat amprenta unei populații umane, ni se arată în Britannica.

Importanța fluviului Dunărea

Lunca Dunării este importantă din punct de vedere economic, iar pe toată porțiunea râului, de la Calafat, în vest, până la Galați, în est, foste mlaștini au fost îndiguite și drenate pentru a crește producția de alimente. Păduri de salcie și de plop mărginesc râul, care este important pentru pescuit, dar cu atât mai mult pentru comerț.

Orașele-port fluvial Drobeta–Turnu Severin, Turnu Măgurele, Giurgiu, Brăila, Galați și Tulcea completează așezările rurale.

Râurile României sunt practic toate afluente ale Dunării, care formează frontiera de sud a țării noastre începând de la Moldova Nouă și sfârșind la Călărași.

Granița dintre România și Bulgaria

La începutul lunii iunie 2022, Ministrul Transporturilor român și omologul bulgar s-au întâlnit pentru a vorbi despre studiile de fezabilitate necesare începerii construirii de 5 noi poduri peste Dunăre între cele două țări.

În prezent, există doar două poduri care leagă cele două țări: Giurgiu-Ruse și Calafat-Vidin, notează Balkan Insight.

Vă recomandăm să citiți și:

Ciudata „gaură din apă” care nu este deloc o iluzie optică, ci există cu adevărat

Râurile montane, indicatori ai schimbărilor climatice

Un calamar a fost filmat, în premieră, în timp ce își schimbă culoarea pentru a se camufla

100 de zile pentru salvarea solului. Un important lider spiritual al Indiei trage un semnal de alarmă

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase