Home » Natură » Panouri solare peste canale, măsura disperată pentru combaterea secetei

Panouri solare peste canale, măsura disperată pentru combaterea secetei

Publicat: 04.09.2022

California instalează panouri solare peste canale într-un proiect pilot de 20 de milioane de dolari care presupune aproape 2 kilometri de astfel de panouri ce vor acoperi surse importante de apă.

Statul face acest efort futurist pentru a lupta împotriva secetei devastatoare din această vară cu tehnologie ecologică.

Ideea este simplă. Aceste panouri solare peste canale urmează să fie instalate la Turlock Irrigation District (TID), din centrul Californiei, până la sfârșitul anului viitor, și sunt menite să împiedice evaporarea rapidă a rezervelor de apă deja în scădere și creșterea vegetativă, oferind simultan energie regenerabilă pentru rețeaua locală.

Panouri solare peste canale, soluția împotriva secetei?

În timp ce proiectul pilot, numit „Proiectul Nexus”, va servi doar ca o „demonstrație a conceptului”, este o soluție creativă pentru o catastrofă în curs de desfășurare legată de schimbările climatice. Statul California a fost devastat de o megasecetă istorică în această vară, forțându-i pe oficiali să implementeze politici drastice de conservare a apei.

TID citează un studiu din 2021 care a constatat că umbrirea a 6.500 de kilometri de sisteme publice de alimentare cu apă folosind panouri solare ar putea salva aproximativ 240 de miliarde de litri de apă pe an.

Această cantitate este suficientă pentru a satisface cerințele a peste două milioane de oameni, potrivit organizației.

California are în plan 25 de proiecte care abordează seceta

Panourile solare în sine ar genera suficientă energie pentru a reprezenta „o șesime din capacitatea instalată actuală a statului”, potrivit site-ului TID, citat de Futurism.

Oficialii au anunțat la finalul lunii august că statul California va primi 310 milioane de dolari de la guvernul federal pentru 25 de proiecte care abordează toate condițiile istorice de secetă, ca parte a legii bipartizane a infrastructurii, care a fost semnată de președintele american Joe Biden anul trecut.

„Apa este esențială pentru tot ceea ce facem și va fi nevoie ca toți să lucrăm împreună pentru a aborda efectele semnificative ale secetei pe care le vedem în Occident”, a declarat secretarul de interne Deb Haaland.

Vă recomandăm să citiți și:

Arctica se încălzește chiar mai repede decât am crezut

Majoritatea țestoaselor marine din Florida se nasc femele din cauza schimbărilor climatice

Schimbările climatice amplifică agenții patogeni. Care sunt riscurile la care ne supunem?

Nu există niciun „refugiu” pentru 12 specii oceanice esențiale din Coasta de Vest a Americii de Nord

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase