Home » Natură » Test de cultură generală. Care este diferența dintre crocodil și aligator?

Test de cultură generală. Care este diferența dintre crocodil și aligator?

Publicat: 11.01.2023

Nu știi care este diferența dintre crocodil și aligator? Nu-ți face griji, nu ești singura persoană. Să lămurim:

Deși aceste reptile mari aparțin unor familii diferite, ele au o serie de asemănări, printre care botul lung, coada puternică, picioarele scurte și spatele placat cu oase.

Dar există câteva moduri simple pentru a înțelege diferența dintre crocodil și aligator.

Care este diferența dintre crocodil și aligator?

Prima diferență este forma botului. La aligatori, botul este lat și în formă de U, în timp ce la crocodili este îngust și în formă de V.

Urmează dinții. În cazul aligatorilor, dinții inferiori nu sunt de obicei vizibili când gura este închisă. La crocodili, totuși, apar niște dinți în maxilarul inferior, în special al patrulea dinte mare.

O altă diferență este dată de culoare. Gri sau negru? Este probabil un aligator. Măsliniu sau cafeniu-roșiat? Atunci este un crocodil.

Cele două reptile diferă și ca locație. Crocodilii se găsesc de obicei în habitatele de apă sărată, în timp ce aligatorii preferă zonele de apă dulce.

Și nu în ultimul rând, o diferență este dată de comportament. Crocodilii sunt de obicei mai agresivi decât aligatorii, potrivit Britannica.

Știați că… ?

Crocodilii sunt o legătură vie cu reptilele asemănătoare dinozaurilor din timpurile preistorice și sunt rudele vii cele mai apropiate ale păsărilor. Au fost descoperite o mare varietate de fosile de crocodili care datează de 200 de milioane de ani, până în epoca Triasic târziu.

Dovezile fosile sugerează, de asemenea, că au avut loc trei dispariții majore. Doar unul dintre cele patru subordine de crocodili a supraviețuit până în timpurile moderne. Ordinul Crocodylia include „adevărații crocodili”, aligatorii, caimanii și gavialii.

Vă recomandăm să citiți și:

Cântecele balenelor traversează Pacificul și ar putea chiar să înconjoare planeta

Cel mai singuratic copac din lume ar putea oferi noi informații despre climă

Ferigile au furat ADN de la alte organisme, au descoperit cercetătorii

Cercetătorii au găsit un recif de corali în deșert și este uriaș

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase