Home » Natură » Test de cultură generală. Câți pești există în lume?

Test de cultură generală. Câți pești există în lume?

Publicat: 22.01.2024

Cu atât de multe specii de animale, inclusiv în lumea apelor, probabil că vă întrebați câți pești există în lume.

Câți pești există în lume? Cele mai bune estimări ale oamenilor de știință arată că numărul de pești ar ajunge la 3.500.000.000.000 (adică 3,5 de cvadrilioane).

Numărarea peștilor este o sarcină dificilă și aproape imposibilă. Numărul se schimbă constant și este influențat de factori precum prădare, pescuit, reproducere și starea mediului înconjurător. În prezent, au fost identificate aproximativ 18.000 de specii de pești care trăiesc în ocean alături de mii de alte creaturi marine.

Cum sunt numărați peștii?

Oamenii de știință folosesc diferite metode pentru a număra peștii. Cele mai comune includ submarine, sateliți, drone și senzori GPS plasați pe aniamale. Scufundătorii sunt utili în efectuarea recensământului de pești, deoarece pot merge sub apă și observa și chiar fotografia ceea ce văd, potrivit WorldAtlas.

Oamenii de știință colectează, de asemenea, date de la pescarii care operează într-o anumită regiune pentru a estima populația unei anumite specii. Oamenii de știință lucrează la dezvoltarea de metode noi și eficiente pentru a număra peștii, cum ar fi utilizarea Inteligenței Artificiale. Datele colectate sunt introduse într-un sistem computerizat pentru o analiză mai ușoară. Din aceste date se deduc estimări și alte informații.

De ce este important să știm câți pești există în lume?

Efectuarea unui inventar al numărului de pești este o sarcină esențială. Este important să se determine cantitatea de pește disponibilă pentru a estima câți dintre aceștia pot fi scoși pentru ca populația să rămână sustenabilă.

Înregistrările arată dacă obiectivele de gestionare a pescuitului implementate sunt eficiente și aruncă lumină asupra tendințelor pescuitului. Informațiile ajută comunitățile de pescuit, precum și guvernele, să ia decizii informate cu privire la resursele oceanelor.

Limitele legale impuse pescuitului, inclusiv restricțiile privind mărimea și echipamentul de pescuit, au scopul de a conserva populațiile de pești. Numărarea peștilor arată, de asemenea, în ce măsură anumite schimbări ale mediului, cum ar fi invazia de specii străine, au afectat populațiile existente de pești.

Vă recomandăm să citiți și:

Păsările de la orașe au ochi mai mici din cauza poluării luminoase

De ce este ținut secret locul în care crește cel mai înalt copac din lume?

Pelinul dulce, planta venerată de chinezi de peste 2.000 de ani cu potențial anti-cancer

Un studiu arată că păianjenii pot contamina cu mercur animalele

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase