Home » Știință » Savanţii de la CERN, mai aproape de elucidarea misterului „Big Bang-ului” de la începutul Universului – VIDEO

Savanţii de la CERN, mai aproape de elucidarea misterului „Big Bang-ului” de la începutul Universului – VIDEO

Savanţii de la CERN, mai aproape de elucidarea misterului „Big Bang-ului” de la începutul Universului – VIDEO
Publicat: 04.04.2015
Activitatea celui mai mare accelerator de particule din lume va fi reluată în acest weekend la Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN), după doi ani de lucrări modernizare.

Inginerii care lucrează la acceleratorul de particule LHC (Large Hadron Collider) speră să introducă două noi fascicule ca parte a procesului de repunere în funcţiune.

Un scurtcircuit electric produs la nivelul unuia dintre magneţi a întârziat relansarea acceleratorului care urma să aibă loc sâmbăta trecută.

Sursă: YouTube

Ciocnirile de particule din interiorul LHC sunt generate de savanţii de la CERN pentru a recrea condiţiile existente la scurt timp după Big Bang, în primele clipe ale Universului.

Sursă: YouTube

În cadrul unei reuşite ştiinţifice extraordinare din 2012, cercetătorii de la CERN au anunţat că au descoperit o nouă particulă subatomică, un element de bază aflat la temelia Universului, care s-a dovedit a fi celebrul boson, imaginat şi numit cu o jumătate de secol înainte de fizicianul Peter Higgs.

Sursă: phys.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase