Prima pagină Stiinta

Edward Snowden are răspunsul la paradoxul lui Fermi

Redactia Descopera.ro | 09.26.2015 | ● Vizualizări: 7316
Edward Snowden (Foto: AFP / Mediafax Foto)     edward snowden + zoom
Galerie foto (1)

Edward Snowden consideră că are un răspuns la celebrul paradox al lui Fermi, care exprimă o contradicţie evidentă între probabilitatea de existenţă în Univers a unor civilizaţii extraterestre, probabilitate estimată a fi mică, dar reală, şi lipsa de contacte cu astfel de civilizaţii sau alte dovezi ale existenţei lor.

Edward Snowden a oferit un posibil răspuns la paradoxul lui Fermi într-o discuţie purtată cu astrofizicianul Neil deGrasse Tyson. 

Snowden, fost agent al Agenţiei Naţionale pentru Securitate (NSA) din Statele Unite, a devenit cunoscut după ce a făcut o serie de dezvăluiri despre programele de supraveghere şi monitorizare electronică adoptate de Statele Unite şi Marea Britanie.

Fostul agent NSA susţine că motivul pentru care omenirea nu a făcut încă primul contact ar putea ţine de faptul că semnalele trimise de civilizaţiile extraterestre ar fi mult prea criptate pentru ca pământenii să le poată distinge de zgomotul de fundal.Edward Snowden are răspunsul la paradoxul lui Fermi

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI