Home » Știință » Ce femei preferă în realitate bărbaţii? Savanţii au găsit răspunsul

Ce femei preferă în realitate bărbaţii? Savanţii au găsit răspunsul

Publicat: 04.11.2015
Bărbaţii preferă femeile mult mai inteligente decât ei înşişi, dar numai pentru relaţii la distanţă.
La întâlniri, bărbaţii sunt, însă, în general mai puţin atraşi de femeile deştepte, au descoperit savanţii de la Universitatea din Buffalo.

 “Noi am descoperit că bărbaţii preferă femeile mai inteligente decât ei numai în situaţiile psihologic îndepărtate. Bărbaţii se bazează pe preferinţele lor ideale atunci când o femeie este ipotetică sau imaginară, dar în interacţiunea reală menţin o distanţă şi sunt mai puţin atraşi de o femeie care le depaşeşte inteligenţa”, afirmă cercetătorul principal al studiului, Lora Park, conferenţiar universitar în Departamentul de Psihologie de la Universitatea din Buffalo, SUA.

 
 
Cercetatorii spun că aceste rezultate ale studiului aruncă o lumină nouă asupra motivelor pentru care opoziţiile se atrag – dar numai în anumite cazuri.
 
“Aici identificăm diferenţa între abstract şi concret. Nu există o conexiune între ceea ce bărbaţilor le place în mod perceptibil, cineva necunoscut şi când aceeaşi persoană este cu ei într-un context social apropiat”, afirmă Lora Park.
 
Chiar dacă studiul a avut la bază atracţiile amoroase, în special, atracţiile bărbaţilor, savantul Park declară că rezultatele ar putea servi drept materie primă în cercetarea, pe larg, a situaţiilor interpersonale.
 
“Este o întrebare pentru cercetările ulterioare. XXX. Noi, însă, am abordat latura bărbaţilor din contextul întâlnirilor romantice”, a declarat cercetătorul principal Lora Park.
 
Echipa de la Universitatea din Buffalo a efectuat concomitent şase studii separate la care au participat 650 de subiecţi adulţi. Bărbaţii au fost expuşi unui şir de experimente, începând cu prezentarea fiecăruia dintre participanţi a câte unui prototip de femei inexistente pe care acesta şi-ar dori să o întâlnească şi finalizând cu angajarea participanţilor într-o interacţiune interpersonală.
 
“În toate cazurile, cât de mult le plăcea bărbaţilor de cineva sau cât de mult se simţeau atraşi de cineva depindea de cât de inteligentă era persoana şi de cât de aproape se află”, a afirmat Park de la Universitatea din Buffalo.
 
Sursa: Mail Online
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase