Home » Știință » De ce suntem atât de departe de NEMURIRE?

De ce suntem atât de departe de NEMURIRE?

Publicat: 18.01.2016
La momentul actual, speranţa medie de viaţă la nivel mondial este de 71 ani pentru bărbaţi şi 73,5 ani pentru femei. În multe ţări, această cifră este mult mai mare.
Spre exemplu Spania, Japonia, Australia, Elveţia şi alte ţări au speranţa de viaţă aproape de vârsta de 83 de ani. Dar de ce suntem departe de nemurire? 
 
 
Acum câţiva 10.000 de ani, oamenii nu sperau să trăiească mai mult de 30 de ani, iar în urmă cu doar 100 de ani, speranţa medie de viaţă a fost de doar 50 de ani. Am făcut progrese incredibile, mai ales în ultimul secol, iar datorită descoperirilor ştiinţifice cel mai probabil că şirul modificărilor şi invenţiilor revoluţionare despre modul în care trăim şi murim va continua.
 
O cercetare sugerează că o întreagă serie de factori interdependenţi influenţază cât de mult va trăi un individ, inclusiv genele, locul de trai, obiceiurile alimentare, dacă fumezi sau nu, şi cât de mult este expus la radiaţie şi UV. 
 
Pe lângă acestea, episodul de la AsapSCIENCE vorbeşte despre un ceas biologic care poate ”funcţiona”  numai un anumit timp. „Cu alte cuvinte”, se afirmă în video, „suntem programaţi să murim”. 
 
 
”De fiecare dată când celulele noastre se divid, ceea ce e o parte a procesului de imbătrânire naturală, ele creează o copie a ADN-ului lor. Aceste copii sunt ambalate în 23 de cromozomi, dar nu perfect ambalate – capetele se scurtează în timpul acestui proces. Pentru a ne proteja împotriva scurtării totale a cromozomilor noştri pe măsură ce îmbătrânim, există structuri numite telomeri”, se relatează în video-ul creat de AsapSCIENCE.
 
Nemurirea biologică probabil că va veni de la specia unor viermi laţi, care pot reproduce la nesfârşit telomerii lor. Acest lucru îi protejează de moarte. Dar, de ce oamenii nu pot înţelege cum pot fi reproduşi propriii telomeri atât cât să poată opri îmbătrânirea şi moartea, cel puţin pentru un timp? 
 

În aceste înregistrări video se explică motivul pentru care nu putem avea o viaţă fără de moarte şi de ce suntem programaţi să murim. Motivul este cancerul. Cu cât mai multe diviziuni celulare au loc (necesare pentru a menţine organismul în viaţă), cu atât riscul de a te îmbolnăvi de cancer creşte.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase