Home » Știință » Antibioticele ar putea cauza stări de confuzie, delir şi halucinaţii

Antibioticele ar putea cauza stări de confuzie, delir şi halucinaţii

Publicat: 24.02.2016
Antibioticele ar putea cauza stări de confuzie, delir şi halucinaţii
Doctorul Shamik Bhattacharyya de la Şcoala de Medicină din Harvard (SUA) a realizat un studiu, folosind date privitoare la starea de sănătate a pacienţilor vârstnici.

Un studiu realizat la Universitatea Harvard susţine că antibioticele pot provoca stări de confuzie în cazul persoanelor în vârstă, informează CSID.

 El a constatat că legătura între antibiotice şi starea de confuzie mentală ar putea fi chiar mai puternică decât s-a crezut iniţial. În total, medicul a descoperit 391 de pacienţi care au luat antibitoice şi care au avut mai târziu probleme neurologice.

Efectele neurologice ale antibioticelor diferă în funcţie de pacient şi pastilă. 47% dintre pacienţi prezentau halucinaţii sau stări de delir mental, 14% prezentau convulsii, 15% au suferit spasme musculare involuntare şi 5% au pierdut un anumit grad de control asupra mişcărilor. În plus, în 70% dintre cazuri, electroencefalograma a indicat o activitate anormală la nivelul creierului.

Studiul estimează că există persoane în vârstă care sunt mai expuse riscului de a dezvolta tulburări cognitive provocate de medicamente.

Citeşte continuarea în CSID!

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, în special pe domeniul social. Pasiunea pentru ... citește mai mult