Home » Știință » Antibioticele ar putea cauza stări de confuzie, delir şi halucinaţii

Antibioticele ar putea cauza stări de confuzie, delir şi halucinaţii

Antibioticele ar putea cauza stări de confuzie, delir şi halucinaţii
Publicat: 24.02.2016
Doctorul Shamik Bhattacharyya de la Şcoala de Medicină din Harvard (SUA) a realizat un studiu, folosind date privitoare la starea de sănătate a pacienţilor vârstnici.

Un studiu realizat la Universitatea Harvard susţine că antibioticele pot provoca stări de confuzie în cazul persoanelor în vârstă, informează CSID.

 El a constatat că legătura între antibiotice şi starea de confuzie mentală ar putea fi chiar mai puternică decât s-a crezut iniţial. În total, medicul a descoperit 391 de pacienţi care au luat antibitoice şi care au avut mai târziu probleme neurologice.

Efectele neurologice ale antibioticelor diferă în funcţie de pacient şi pastilă. 47% dintre pacienţi prezentau halucinaţii sau stări de delir mental, 14% prezentau convulsii, 15% au suferit spasme musculare involuntare şi 5% au pierdut un anumit grad de control asupra mişcărilor. În plus, în 70% dintre cazuri, electroencefalograma a indicat o activitate anormală la nivelul creierului.

Studiul estimează că există persoane în vârstă care sunt mai expuse riscului de a dezvolta tulburări cognitive provocate de medicamente.

Citeşte continuarea în CSID!

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase