Home » Știință » Avertismentul medicilor: cancerul rectal şi hemoroizii au simptome similare

Avertismentul medicilor: cancerul rectal şi hemoroizii au simptome similare

Avertismentul medicilor: cancerul rectal şi hemoroizii au simptome similare
Publicat: 05.05.2016
Este importantă diferenţierea problemelor nesemnificative de cele care impun o consultaţie de specialitate.

În ultimii ani, cancerul colorectal a devenit a doua cauză de deces prin cancer, iar incidenţa sa este în creştere cu fiecare an, în timp ce aproximativ 75% dintre oamenii din întreaga lume se vor confrunta, la un moment dat, cu hemoroizi, ambele fiind afecţiuni grave ce prezintă complicaţii severe.

Potrivit CSID, medicii specialişti atenţionează că acestea nu sunt nimic altceva decât agravări ale unor simptome care nu nu sunt sesizate si tratate la timp şi mai ales corect. De aceea, este importantă diferenţierea problemelor nesemnificative de cele care impun o consultaţie de specialitate.

Dr. Dănuţ Andronesi, medic primar chirurgie generală la Clinica OK Medical, explică nu doar care sunt diferenţele şi asemănările dintre simptomele cancerului rectal şi hemoroizi, ci şi cum anume poate fi evitată din timp o serie de efecte devastatoare.

Simptomele cancerului rectal şi cele ale hemoroizilor sunt, într-adevăr, asemănătoare. Spre exemplu, sângerările sunt un simptom comun şi la hemoroizi, precum şi la cancerul rectal. De asemenea, şi durerile pot apărea la cele două afecţiuni, precum şi tulburările de tranzit, precum alternările scaunului tare cu cel diareic.

Cel mai eficient lucru care poate fi făcut pentru protejarea împotriva hemoroizilor avansaţi este consultul proctologic făcut din timp. Aceasta este singura metodă prin care poate fi evitată apariţia unor boli grave cum este cancerul rectal.

Conform CSID, asta înseamnă că există, într-adevăr, şanse reale de a evita instalarea unei forme de cancer.

O consultaţie făcută la timp, atunci când apar primele semne ale degradării stării de sănătate, ar putea face diferenţa dintre o boală gravă şi o simplă inflamaţie care ar putea fi rezolvată fără operaţie, chimioterapie şi nu numai.

Sursa: CSID

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase