Home » Știință » Un nou avion hipersonic rusesc va putea lansa bombe nucleare din COSMOS – VIDEO

Un nou avion hipersonic rusesc va putea lansa bombe nucleare din COSMOS – VIDEO

Publicat: 17.07.2016
Un nou avion hipersonic rusesc va putea lansa bombe nucleare din COSMOS – VIDEO
Noua generaţie de supersonice ruseşti va lansa bombe nucleare. Aeronava ar putea zbura începând din 2020.

Oficialităţile militare au afirmat că motorul pentru aeronavă a fost deja testat. Un prototip al avionului va fi lansat probabil peste şase ani.

Aeronava ar putea călătorii oriunde în lume, în maximum două ore, şi poate lansa o bombă nucleară înainte de a se întoarce la bază.

Se preconizează că motorul va fi prezentat în cadrul congresului Army-2016 International Military Technology Forum, care va avea loc între 6 şi 11 septembrie, în Moscova.

Generalul Sergei Karakayev, comandantul Forţele de Rachete Strategice Ruse, a confirmat că modelul motorului pentru bombardier a fost construit  şi testat cu succes în cadrul Academiei Militare Serpukhovo.

,,Un motor pentru o aeronavă promiţătoare a fost creat la sediul Forţelor de Rachete Strategice Ruse. Operaţionalitatea acestei aeronave a fost dovedită. Ideea este ca bombardierul să se lanseze de pe un aerodrom normal. La comandă, acesta va ascensiona până în spaţiu, de unde va lovi ţinta cu o bombă nucleară”, a declarat generalul Sergey Karakaev.

Un motor asemănător cu cel al unui avion şi unul similar cu cel al unei rachete vor fi combinate în cadrul motorului principal al aeronavei. În modul avion, vehiculul va fi alimentat cu kerosen, iar pentru zborurile din spaţiu va utiliza metan şi oxigen.

Reprezentanţii British Reaction Engines au declarat că aeronava va putea fi lansată până în 2020. Agenţia Spaţială Europeană a investit 11 milioane de dolari pentru dezvoltarea  unui motor care ar putea face posibilă călătoria aeronavei oriunde în lume, în maximum patru ore.

Specialiştii britanici au dezvoltat o turbină care combină tehnologia unei aeronave supersonice şi a unei rachete pentru a obţine o aeronavă care poate depăşi de cinci ori viteza sunetului.

Noul model ar putea propulsa sateliţi în spaţiu cu costuri mult mai mici decât cele actuale.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase