Home » Știință » 8 trucuri incredibile care încalcă legile fizicii – FOTO

8 trucuri incredibile care încalcă legile fizicii – FOTO

Publicat: 02.08.2018
Ştiinţa dă sens lumii în care trăim. Uneori, ea poate fi şi amuzantă.

Spirala de apă

În acest videoclip, apa pare prinsă într-o spirală. De fapt, furtunul este ataşat de un subwoofer care face ca furtunul să vibreze la aceeaşi viteză cu care înregistrează camera.

Flacăra ,,călătoare”

Aici, flacăra pare că pleacă de pe vârful aprinzătorului spre lumânare, deoarece, atunci când aprinzi o lumânare, căldura de la flacără topeşte ceara. Atunci când o lumânare este stinsă, ceara vaporizată se răspândeşte în aer. Dacă aplici o sursă de căldură înainte ca vaporul să se disperseze, acesta va lua foc reaprinzând din nou lumânarea.

Vortexul de foc

Pentru a realiza o tornadă de foc este necesară o masă rotativă, tampoane de bumbac îmbibate în spirt, un recipient şi un coş de gunoi. Prin aprinderea tamponului de bumbac şi rotirea mesei, flacăra va căpăta forma unei tornade.

Mâna în flăcări

Poate părea periculos să-ţi dai foc la mână, dar prin aplicarea unui amestec de soluţie pentru spălat vase, apă şi gaz butan vei obţine un truc interesant fără să te răneşti.

Lumânarea care se balansează

În cadrul acestui truc, o lumânare care se balansează între două pahare se mişcă fără să fie atinsă. Conform legii mişcării a lui Isaac Newton, ,,pentru orice acţiune există o reacţiune opusă egală”. Dar în cadrul trucului, ceara care se topeşte din fiecare capăt al lumânării face ca aceasta să se mişte.

Bila de plasmă din microunde

Pentru acest truc, într-un pahar trebuie introdus un băţ de chibrit. Mai apoi, paharul trebuie introdus într-un cuptor cu microunde. 

Când ceva ia foc, electronii sunt eliberaţi din atomi. Electronii sunt rapid preluaţi de moleculele din aer, iar lumina pe care o emit este de scurtă durată.

Dar într-un cuptor cu microunde, câmpul electric împinge electronii deasupra flăcării.

Bila care se mişcă în slow motion pe o rampă

Pentru a obţine acest efect, este necesar un lichid vâscos, precum mierea, o bilă metalică grea şi un si un recipient sferic. Prin plasarea bilei metalice într-una dintre părţile recipientului şi umplerea celeilalte părţii cu miere, vei obţine acest efect.

Apa care urcă în pahar 

Efectul se produce când o lumânare aprinsă este poziţionată pe o farfurie cu apă, iar flacăra este acoperită de un pahar. Vei observa flacăra cum ,,urcă” în pahar. 

Ce se întâmplă cu adevărat: flacăra creşte temperatura din interiorul paharului, flacăra se stinge, temperatura scade brusc, iar scăderea bruscă a presiunii face ca apa să urce în pahar.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase