Home » D:News » Un truc psihologic, secretul relaţiilor fericite. Cum creşti atracţia în cuplu cu ajutorul „efectului Benjamin Franklin” (VIDEO)

Un truc psihologic, secretul relaţiilor fericite. Cum creşti atracţia în cuplu cu ajutorul „efectului Benjamin Franklin” (VIDEO)

Un truc psihologic, secretul relaţiilor fericite. Cum creşti atracţia în cuplu cu ajutorul „efectului Benjamin Franklin” (VIDEO)
Publicat: 28.04.2014
Fiecare relaţie are problemele sale, cele mai multe cupluri trecând prin experienţe neplăcute de-a lungul timpului. Cum putem avea parte de relaţii mai satisfăcătoare? Cercetătorii recomandă un truc psihologic cunoscut sub numele de „efectul Benjamin Franklin”, ce creşte atracţia pentru partner cu un gest simplu.

Acest efect porneşte de la o iluzie pe care fiecare om o are despre propria cogniţie. Mai exact, oamenii cred despre ei înşişi că acţionează pozitiv faţă de oamenii care le plac şi că fac lucruri rele celor ce nu le plac. Psihologia dezvăluie, însă, că oamenii sunt foarte uşor de păcălit, iar mecanismul funcţionează şi în sens invers: ajungem să ne placă oamenii faţă de care ne comportăm frumos şi să ne displacă cei faţă de care ne comportăm neplăcut. Acest truc ar putea fi unul din secretele relaţiilor fericite.

„Asiguraţi-vă că aţi creat spaţiu în relaţia dumneavoastră pentru a-i permite partenerului să investească la rândul său în dumneavoastră”, spune Julian Huguet, realizatorul unei producţii despre ştiinţa dragostei în care a fost analizat efectul Benjamin Franklin.  Această tehnică ajută partenerii să-şi mute atenţia dinspre ei înşişi şi le permite să se concentreze asupra celuilalt, prioritizând dorinţele şi nevoile partenerului. 

Pentru a testa acest efect, Huguet a recrutat mai multe cupluri pentru a participa la un experiment. În timp ce un partener petrecea perioada de studiu manifestându-şi afecţiunea către celălalt membru al cuplului prin expresii verbale şi prin oferirea unei băuturi, celălalt partener nu a făcut nimic altceva decât să accepte afecţiunea şi laudele oferite de jumătatea sa. La finalul experimentului, partenerii care petrecuseră timpul fiind excesiv de afectuoşi au prezentat o creştere cu 5% a atracţiei faţă de partener faţă de atracţia simţită la începutul experimentului.

Aşadar, fie că întâmpinaţi probleme „în paradis” sau doar doriţi să vă îmbunătăţiţi relaţii, puteţi încerca acest efect. Benjamin Franklin, cel ce dă numele acestui efect, spunea că „acela care ţi-a făcut o dată un favor va fi mai predispus să-ţi facă un altul decât cel căruia i-ai făcut tu un favor”.

Surse: Medical DailyBrain Pickings

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase