Home » Știință » Inginerii australieni au doborât un nou record mondial: au transformat în energie termică 97% din totalul radiaţiilor solare captate – VIDEO

Inginerii australieni au doborât un nou record mondial: au transformat în energie termică 97% din totalul radiaţiilor solare captate – VIDEO

Inginerii australieni au doborât un nou record mondial: au transformat  în energie termică 97% din totalul radiaţiilor solare captate – VIDEO
Publicat: 24.08.2016
Sistemul care le-a adus specialiştilor această reuşită este cel mai mare de acest tip inventat până în momentul de faţă.

O echipă de cercetători din cadrul Universităţii Naţionale din Australia au doborât un nou record mondial de eficienţă a unui sistem de alimentare cu energie solară. Specialiştii au reuşit să înjumătăţească pierderile de energie raportate în mod normal în cazul unor astfel de dispozitive şi, mai mult decât atât, să convertească în energie termică 97% din totalul radiaţiilor solare captate. 

,,În momentul în care modelele noastre computerizate ne-au spus cât de eficientă va fi invenţia pe care am proiectat-o, am crezut că este incredibil de mare. Dar, în momentul în care am construit şi am testat dispozitivul, ne-am dat seama că performanţele sale sunt, într-adevăr, uimitoare”, a declarat pentru Business Insider John Pye, unul dintre cercetătorii care au construit noul sistem. 

Iată cum funcţionează dispozitivul inventat de specialiştii australieni: 

Sursa:youtube.com/ANU TV

Sistemele de tipul celui inventat de cercetătorii Universităţii Naţionale din Australia foloseşte reflectoare pentru a capta radiaţii solare şi a genera energie termică care, mai apoi, este folosită pentru a alimenta turbinele electrice convenţionale. Dispozitivul poate fi ataşat unui sistem de stocare şi poate furniza energie mult mai ieftină decât cea obţinută cu ajutorul panourilor fotovoltaice. 

Noul sistem este cel mai mare de acest tip inventat până acum, dat fiind faptul că are o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi. Cu ajutorul energiei solare, dispozitivul poate încălzi apă până la o temperatură de circa 500 de grade Celsius. 

Sursa: sciencealert.com

Vă mai recomandăm şi: Secretul energiei „curate”

                                             Doi cercetători italieni au realizat fuziunea rece. Oare? (VIDEO)

                                             Încălzirea globală ne forţează să apelăm la uraniu?

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase