După ce americanii le-au interzis accesul pe Staţia Spaţială Internaţională, chinezii au lansat a doua staţie spaţială. Ce misiune vor avea cei doi astronauţi

15 09. 2016, 19:30

This browser does not support the video element.

În 2011, Congresul american a decis interzicerea participării Chinei pe Staţia Spaţială Internaţională din motive ,,de securitate”. Fără să fie descurajată, Republica Populară a decis să-şi construiască propria staţie spaţială.

 Tiangong-1, lansat în 2011, a reprezentat primul pas în crearea unei staţii spaţiale. Prototipul a fost utilizat pentru a practica ancorarea navelor spaţiale şi pentru a găzdui oamenii pentru misiuni de scurtă durată. Acum, China este pregătită să continue proiectul, trimiţând doi astronauţi să trăiască în spaţiu pentru un timp îndelungat.

Tiangong-2 a fost  lansat  joi din deşertul Gobi la ora 22:04 ora locală (17: 04 ora României). O rachetă Long March 2F  l-a propulsat în spaţiu la 392 de kilometri deasuprea solului.

Acolo astronauţii vor realiza experimente din zona medicinei, a fizicii şi a biologiei, precum transmisiile cuantice, timpul în spaţiu sau furtunile solare.

Un al treilea modul Tiangong-3 va fi lansat în decursul următorilor ani. Modul său de proiectare va întregi staţia spaţială chineză, experţii considerând că astronauţii se vor putea instala permanent până în 2020.

Sursa: Popular Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum arată noul vehicul spaţial care va transporta astronauţii pe Staţia Spaţială? (Galerie Foto)
 
Primul iaht spatial isi va intinde panzele spre Venus
 
Astronauţii ar putea abandona Staţia Spaţială Internaţională
 
Repararea Statiei Spatiale Internationale – un semiesec (VIDEO)