Prima pagină Stiinta

Americanii vor să facă minerit pe Lună

Oana Bujor 01.17.2017 | ● Vizualizări: 2081
Sursa Wikimedia     + zoom
Galerie foto (1)

O companie care îşi doreşte să exploateze resursele naturale de pe Lună a încheiat prima fază a finanţării în valoare de 20 de milioane de dolari.

Moon Express, aflată în Silicon Valley, a primit aproximativ 45 de milioane de dolari pentru realizarea unei sonde de aterizare lunare.  Compania concurează pentru premiul Google's Lunar Xprize, care va permite firmei să aterizeze o sondă pe suprafaţa Lunii, notează Independent.

Câştigătorul trebuie să călătorească 500 de metri pe suprafaţa Lunii şi să trimită imagini detaliate către Pământ.  Scopul misiunii Moon Express este de a aduce pe Pământ ,,resurse preţioase, metale şi roci lunare,'' directorul executiv Bob Richards afirmând că rocile spaţiale sunt ,,al optulea continent neexploatat''.

,,Scopul nostru este de a extinde sfera socială şi economică a Pământului către Lună, vom dezvolta astfel o nouă eră a costurilor scăzute ale exploatărilor lunare şi vom oferi un mediu de dezvoltare pentru studenţi, cercetători, agenţii spaţiale şi interese comerciale,'' declară Richards.Moon Express a fost fondat în 2010 de către Naveen Jain, Barney Pell şi Robert Richards şi a devenit prima companie din Statele Unite ale Americii care a primit aprobarea guvernului pentru realizarea unei misiunii comerciale pe Lună.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI