Prima pagină Stiinta

Hobby-uri care combat stresul

Redactia Descopera.ro | 03.14.2017 | ● Vizualizări: 2069

Oamenii trăiesc permanent în stres constant, chiar dacă au un loc de muncă bun şi un standard ridicat de viaţă. Nesiguranţa, incertitudinea asupra viitorului şi lupta pentru supravieţuire sunt factori pe care nimeni nu îi poate ignora.

De aceea, este bine să avem la îndemână şi modalităţi obişnuite, simple, dar eficiente pentru a combate anxietatea, frica şi coşmarurile. Desigur, nu există nicio reţetă universală, totul este individual, însă putem încerca diverse hobby-uri care combat stresul, relatează Rador
 
Primul ar fi pictatul şi ţinerea unui jurnal. „Trezirea” talentelor artistice are un efect calmant imediat. Nu contează cât de creativi ne simţim, desenatul, pictatul şi scrisul, mai ales în combinaţie cu un pahar de vin şi o muzică bună, au întotdeauna efect.


De asemenea, o carte care ne place sau o emisiune de divertisment TV pot combate cu succes stresul. Una dintre cele mai bune modalităţi de a uita de griji este să ne îndreptăm atenţia către preocupările altora, indiferent dacă acestea sunt reale sau imaginare.
„A ne pierde” în poveştile altor oameni ar putea fi unul dintre cele mai simple şi mai rapide moduri de a scăpa de propriile noastre preocupări.
 
Plimbările în natură, aerul proaspăt şi soarele sunt „stimulente” dovedite de bună dispoziţie. Fie că mergem pe jos, facem o plimbare cu bicicleta sau pur şi simplu ne uităm la cer, toate acestea sunt metode foarte rapide şi eficiente de a uita de griji şi de a ne alimenta cu o stare de spirit bună. Exerciţiile fizice sunt un excelent remediu pentru anxietate. Dar dacă gândul de a merge la sală reprezintă o corvoadă, poate fi luată în considerare, de asemenea, orice activitate care ne face plăcere, cum ar fi dansul sau artele marţiale.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 
 
Tag-uri: stres | oameni | hobby | munca

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI