Home » Știință » Primul bărbat cu o afecţiune gravă a sângelui care a fost vindecat prin intermediul unei noi tehnici

Primul bărbat cu o afecţiune gravă a sângelui care a fost vindecat prin intermediul unei noi tehnici

Publicat: 27.03.2017
Prin utilizarea unei tehnici care nu implică doze mari de chimioterapie şi radiaţii în timpul pregătirii pentru transplantul cu celule stem, experţii au înregistrat primul pacient vindecat de anemie diseritropoietica congenitala.

Anemia diseritropoietică congenitală (ADC) este o afecţiune rară a sângelui care nu permite producerea unui număr suficient de celule roşii, provocând degradarea organelor şi moartea precoce, informează Science Daily.

Noua metodă de transplant este unică, doarece permite ca celulele donatorului să preia treptat măduva osoasă a pacientului, fără a fi necesară utilizarea substanţelor toxice pentru eliminarea celulelor vechi ale pacientului înainte de intervenţie. 

Medicul Damiano Rondelli din cadrul Universităţii din Illinois, Chicago, afirmă că acest protocol poate fi utilizat chiar şi pe pacienţii cu un istoric îndelungat al bolii şi cu organe degradate, doarece tehnica implică utilizarea minimă a chimioterapiei. 

Credit:David Levy

,,Procedura oferă adulţilor opţiunea unui transplant de celule stem, care nu era anterior disponibilă,” afirmă Rondelli. 

Timp de 30 de ani, David Levy a realizat transfuzii de sânge pentru a se asigura că organele şi ţesutul primes suficient oxigen. La vârsta de 24 de ani durerile lui Levy l-au forţat să renunţe la studii. ,,Următorii ani i-am petrecut făcând nimic, nu munceam, nu mergeam la şcoală, nu am avut niciun contact social, deoarce mă puteam concentra doar asupra durerii,” a declarat Levy. 

Din cauza intoleranţei la chimioterapie şi radiaţii a lui Levy, mai multe instituţii nu au acceptat să realizeze transplantul. UI Health a acceptat să realizeze operaţia cu ajutorul unei noi tehnici în 2014. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase