Home » Știință » Ce s-ar putea întâmpla dacă extratereştrii vor contacta Pământul. Avertismentul lui Stephen Hawking

Ce s-ar putea întâmpla dacă extratereştrii vor contacta Pământul. Avertismentul lui Stephen Hawking

Ce s-ar putea întâmpla dacă extratereştrii vor contacta Pământul. Avertismentul lui Stephen Hawking
Publicat: 02.05.2017
Cercetătorii nu au realizat până în prezent un plan în cazul în care extratereştrii ar încerca să contacteze Pământul. Însă unii cercetători susţin că un astfel de eveniment ar putea duce la distrugerea planetei.

Andrew Semion, director al proiectului Breakthrought Listen, afirmă că şi-a petrecut câteva momente din fiecare zi gândindu-se cum ar putea anunţa omenirea în cazul în care ar descoperi viaţă extraterestră, informează Independent

Breakthrough Listen este un plan finanţat de către miliardarul rus Yuri Milner, prin intermediul căruia sunt analizate potenţialele semnale trimise către Pământ de către extratereştri. ,,Cu 10 minute înainte să adorm, mă gândesc ce aş face dacă am descoperi un semnal al vieţii extraterestre. Este dificil de prezis cum va reacţiona omenirea . Dar, personal, cred că reacţile vor fi pozitive, va fi un moment de unificare,” declara Semion în cadrul unui interviu.

De asemenea, acesta a afirmat că nu s-a decis dacă omenirea va trimite înapoi un mesaj către extratereştri. Stephen Hawking, marele cercetător care a fost implicat în proiectul lui Milner, a avertizat  că prin răspunderea la orice mesaj primit de la extratereştri Pământul ar putea fi anihilat. 

Conform Academiei Internaţionale de Astronautică, orice expert care descoperă un semnal extraterestru nu ar trebui să trimită un răspuns înapoi, însă prevederea face parte dintr-un protocol, iar încălcarea acestuia nu provoacă sancţiuni. 

Cea mai apropiată lume locuibilă din afara sistemului nostru solar este Proxima b, aceasta aflându-se la 4,2 ani lumină, însă cercetătorii susţin că şansele de existenţă a vieţii în această zonă sunt minime  Însă, chiar dacă ar exista trimiterea unui mesaj, ar dura 4,2 ani lumină până ar ajunge de pe Pământ pe Proxima b. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase