Home » Știință » ,,Bloop,” sunetul subacvatic ciudat care îi contrariază pe savanţi. ”Este înregistrat de toţi senzorii pe care îi avem”

,,Bloop,” sunetul subacvatic ciudat care îi contrariază pe savanţi. ”Este înregistrat de toţi senzorii pe care îi avem”

Publicat: 02.05.2017
În 1997, în timpul cercetărilor pentru descoperirea vulcanilor subacvatici de pe coasta Americii de Sud, cercetătorii au înregistrat un sunet inexplicabil Ei l-au denumit ,,bloop''.

,,Bloop” a fost unul dintre cele mai puternice sunete auzite sub apă, microfoanele subacvatice au  înregistrat sunetul de la câteva sute de kilometri distanţă, relatază Motherboard. Cercetătorii din cadrul Administraţiei Naţionale Atmosferice şi Oceanice (ANAO), din Statele Unite ale Americii, au afirmat că nu îşi pot da seama care este sursa sunetului. 

,,Este surprinzător atunci când un sunet este înregistrat de toţi senzori pe care îi avem,” afirmă Bob Dziak, managerul programului. ,,Dacă este vorba de o navă sau o balenă, sunetul lor nu ar fi putut fi atât de puternic încât să fie înregistrat pe întreaga zonă a Pacificului,” adaugă el. 

,,Bloop”  a captivat imaginaţia persoanelor din întreaga lume. Încă din 1997, au început să apară  teoriile despre dinozauri acvatici sau specii nedescoperite. Toate teoriile au  început să fie considerate reale atunci când ANAO a declarat că sunetul nu este realizat de obiecte umane, ci de creaturi. 

,,Am ezitat să afirm aceste lucruri deoarece nu cred că sunt benefice discuţiilor ştiinţifice, dar a fost pusă în discuţie originea animală a sunetului, singura presupunere a fost legată de o sepie gigantică,” declară Dziak. 

Alte persoane sunt convinse că nu a fost vorba despre o sepie uriaşă, ci de un monstru cu chipul unei sepii, făcând referire la creatura mistică Cthulhu, personaj al operei lui H.P Lovercraft. Ciudat este, însă, că sunetul a apărut la doar 1.500 de kilometri de locul în care Cthulhu a fost descrisă că apărea în carte. 

Vă recomandăm să citiţi şl următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase