Home » Știință » Un astronaut din China susţine că a auzit un sunet STRANIU în spaţiu. Care sunt posibilele explicaţii?

Un astronaut din China susţine că a auzit un sunet STRANIU în spaţiu. Care sunt posibilele explicaţii?

Publicat: 07.12.2016
Un astronaut din China a declarat că a auzit în spaţiu un sunet straniu, pe care nimeni nu a reuşit să-l identifice.

Fenomenul a fost mediatizat de către Yang Liwel, care a devenit prima femeie astronaut pe 16 octombrie 2003. Aceasta a zburat în spaţiu la bordul navei Shenzhou 5, făcând din China a treia ţară după Statele Unite ale Americii şi Rusia care au trimis în mod independent un astronaut în spaţiu.

Recent, în cadrul unui post de televiziune din China, bărbatul a declarat că a auzit un sunet misterios în timpul primei misiuni de 21 de ore în spaţiu. ,,O situaţie fără cauză a apărut cât timp eram în spaţiu, de-a lungul timpului s-a auzit un ciocănit,” afirmă el. ,,Nu venea nci din exterior nici din interior, dar suna precum cineva ar fi lovit într-o găleată metalică cu un ciocan de lemn,” adaugă Liwei. 

Astronautul spune că se simţea agitat atunci când auzea sunetul şi se uita pe hublou pentru a găsi cauza, dar nu a văzut nimic notabil. Acelaşi sunet a fost auzit şi de un alt astronaut chinez de la bordul navelor Shenzhou 6 şi 7 în 2005 şi 2008. 

Unii consideră că este vorba de rezidurile din spaţiu care ar fi lovit nava sau expandarea şi contractarea navei din cauza temperaturilor scăzute din spaţiu. 

Conform arhivelor, aceasta nu este prima dată când sunetul a fost auzit în spaţiu. Echipajul de la bordul navei Apollo 10, în timpul călătoriei lor în jurul Lunii din mai 1969, au auzit un fluierat inexplicabil care părea a fi o interferenţă radio. 

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase