Home » Știință » Cassini va începe ultima etapă a uimitoarei sale misiuni, în care se va prăbuşi în Saturn

Cassini va începe ultima etapă a uimitoarei sale misiuni, în care se va prăbuşi în Saturn

Publicat: 14.08.2017
Cassini va începe ultima etapă a uimitoarei sale misiuni, în care se va prăbuşi în Saturn
Cassini va începe ultimele 5 orbite din jurul lui Saturn, în care se va apropia gradual de gigantul gazos. Pe 15 septembrie, sonda spaţială îşi va termina misiunea prin prăbuşirea în atmosferă.

Începutul sfârşitului va fi pe 14 august, iar într-o lună de zile se va apropia la 1.630 – 1.710 kilometri deasupra norilor, scrie Daily Mail.

Va fi dificil pentru echipă să menţină traiectoria, dar aceştia susţin că experienţa acumulată în condiţii similare de atmosferă densă, întâlnite pe orbita satelitului natural Titan, îi va ajuta.

„Datorită experienţei, echipa este încrezătoare în înţelegerea comportamentului navei spaţiale în condiţii de atmosferă densă”, susţine Early Maize, membru al echipei de la NASA.

Linda Spilker, savant în cadrul proiectului, a precizat că „acesta a fost un scop important în explorarea planetară – să trimitem o sondă în atmosfera lui Saturn, astfel punem bazele pentru viitoarea explorare”.

În acelaşi timp, Cassini va investiga atmosfera pentru a determina atât proprietăţile chimice (compoziţie) cât şi cele fizice (temperatură şi densitate).

Pe 11 septembrie, Cassini va încetini şi îşi va curba traiectoria spre gigantul gazos, iar pe 15 septembrie va începe prăbuşirea în Saturn.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cassini a transmis primele imagini cu Saturn către Pământ

Sonda Cassini ajunge azi între Saturn şi inelele sale. Mişcarea face parte din ,,Marele Final” ce va oferi informaţii importante despre gigantul gazos

Imagini impresionante realizate de sonda Cassini a norilor de metan de pe Titan – FOTO

Sonda Cassini a reluat, cu succes, conexiunea cu Pământul. ,,Nicio sondă spaţială nu a ajuns vreodată atât de aproape de Saturn”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase