Home » Știință » 2018 ar putea fi anul în care vom obţine prima imagine cu o gaură neagră

2018 ar putea fi anul în care vom obţine prima imagine cu o gaură neagră

2018 ar putea fi anul în care vom obţine prima imagine cu o gaură neagră
Publicat: 03.01.2018
Omenirea se află pe punctul de a fi martoră a primelor imagini cu o gaură neagră. Astfel va fi dovedită încă odată existenţa ''monştrilor'' interstelari ai lui Einstein.

În 2018, specialiştii se aşteaptă să observe silueta unui disc ce ar aparţine unei găuri negre supermasive aflate în centrul galaxiei noastre. Conform Daily Telegraph, planul de înregistrare a Săgetătorului A au început în aprilie 2017. 

Telescoapele radio din întreaga lume au fost sincronizate şi îndreptate către centrul Căii Lactee. Combinate, au produs un telescop de mărimea Pământului capabil să capteze imagini cu obiecte îndepărtate, la o rezoluţie înaltă. Toate informaţiile din cadrul tuturor telescopelor au ajutat la crearea unui filtru de analizare a zgomotelor şi interferenţelor. 

În centrul oricărei galaxii se află o gaură neagră supermasivă, ce face parte din ciclul de viaţă şi moarte aflat la un nivel interstelar. Săgetătorul A se află la 26.000 de ani lumină, nucleul său fiind de milioane de ori mai masiv decât Soarele. 

”Astronomii speră să înregistreze momentul în care gaura neagră din centrul galaxiei noastre se hrăneşte activ pentru a putea înţelege mai bine modul în care găurile negre afectează evoluţia Universului,” prezintă un raport l National Radio Astronomy Observatory din SUA. 

Pentru a putea realiza o imagine cât mai bună, sute de telescoape sunt îndreptate către acelaşi punct, Săgetător A. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase