Prima pagină D:News

Universul nostru se afla intr-o gaura neagra?

01.06.2010 | ● Vizualizări: 1833
Universul nostru se afla intr-o gaura neagra?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Exista in randul comunitatii stiintifice internationale unele teorii indraznete ce avanseaza posibilitatea ca intregul univers in care traim sa existe, de fapt, in interiorul unei gauri negre. In aceasta optica bizara, Universul dinaintea Big-Bang-ului este unul vast, infinit si cu o varsta inestimabila.

Oamenii de stiinta de la Princeton si Cambridge sustin ca mareparte din Univers este distrus in mod constant, atat ca timp cat sica spatiu, de gaurile negre. In fiecare ciclu distructiv, numai omica samanta de spatiu locuibil supravietuieste, dezvoltandu-seapoi dupa principiul Pasarii Phoenix, pentru a forma un nou universcu ajutorul aparent atotputernicei materii intunecate.

Modelul este bazat pe Teoria M - o versiune prelungita a teorieistringurilor. In cadrul acestui model, Universul este o regiune demembrane multidimensionale, denumite "brane" si este doar unul dinmultele universuri. Atunci cand aceste brane intra in coliziuneunele cu celelalte, formeaza gaurile negre, nelocuibile, lasand inurma lor doar o mica portiune de spatiu pentru noi. Daca energiaintunecata ar lipsi si nu ar umple aceste goluri, cateva astfel decicluri ar anihila totul. Suna naucitor, dar asa cum un marefizician spunea candva, problema nu este ca teoria e preanebuneasca, ci tocmai ca nu este suficient de nebuneasca.

Sursa: Dailygalaxy

CITESTESI: