Home » Știință » A fost descoperit un nou mod prin care fizicienii pot urmări particule cuantice neobservabile

A fost descoperit un nou mod prin care fizicienii pot urmări particule cuantice neobservabile

A fost descoperit un nou mod prin care fizicienii pot urmări particule cuantice neobservabile
Publicat: 30.12.2017
Unul dintre pricipiile teoriei cuantice are la bază faptul că obiectele cuantice există sub forma undelor sau a particulelor. Însă acestea nu există dacă nu pot fi măsurate, dar recent fizicienii au dezvoltat o nouă metodă prin care pot analiza particulele cuantice insesizabile.
David Arvidsson-Shukur, principalul autor şi student al Laboratorului Cavendish din Cambridge, a devenit interesat de o premisă a fizicii denumită ”funcţia undelor”. În general, premisa a fost utilizată ca un instrument matematic decât o reprezentare a unei particule cuantice. ”De aceea am acceptat provocarea de a crea o metodă de urmărire a mişcărilor secrete ale particulelor cuantice,” a declarat Shakur. 
 
Prin intermediul noului studiu, specialiştii din cadrul Universităţii Cambridge au demonstrat că prin analizarea modului în care un obiect cuantic interacţionează cu mediul din jurul său poţi urmări obiectul, fără a mai fi nevoie ca acesta să fie măsurat, informează Futurism
În timp ce particulele se mişcă influenţează mediul din jurul lor. Acest tip de influenţă sau interacţiune conţine informaţie despre particulă. Aşadar Shakur şi echipa sa au dezvoltat o metodă de urmărire a acestor modificări. 
 
Noul sistem ar putea ajuta specialiştii să urmărească particule cuantice din teorii vechi ale mecanicii cuantice. De exemplu cea a existenţei unei particule în două locuri diferite în acelaşi timp. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase