Home » Știință » Oamenii care levitează pot deveni o realitate datorită unei noi invenţii

Oamenii care levitează pot deveni o realitate datorită unei noi invenţii

Publicat: 28.01.2018
Oamenii care levitează pot deveni o realitate datorită unei noi invenţii
Un grup de cercetători de la Universitatea Bristol au folosit undele acustice pentru a ţine particulele în aer, arătând că procedura este posibilă şi pentru obiectele mai grele decât undele sunetului.

Metoda este diferită faţă de cea tradiţională care captează particule cu ajutorul undelor magnetice, scrie Science Daily.

Inovaţia va ajuta la mânuirea capsulelor mici şi a implanturilor microscopice din corp, revoluţionând astfel o serie de domenii. De asemenea, poate îndeplini un vis al umanităţii: oameni care levitează.

Noua abordare are la bază vortexuri acustice cu fluctuaţie rapidă, care sunt ca nişte tornade din unde acustice, cu sunetul care înconjoară un miez silenţios.

Cercetătorii de la Bristol au observat că viteza rotaţiei poate fi controlată prin schimbarea direcţiei vortexurilor. Au putut creşte dimensiunea miezului silenţios, ceea ce a permis ţinerea unor obiecte mai mari. Au utilizat ultrasunete de 40kHz, o frecvenţă pe care doar liliecii o pot auzi. În aceste condiţii au putut ţine o sferă de polistiren cu diametrul de doi centimetri.

„Cercetătorii au fost constrânşi de limitele de dimensiune timp de mulţi ani, aşadar noua descoperire este satisfăcătoare. Consider că deschide calea pentru multe aplicaţii inovative”, a precizat Asier Marzo, autorul principal al studiului de la Universitatea Bristol.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Levitatia – stiinta pura sau posedare demonica?

Levitatia – o provocare pentru stiinta

La fel ca-n Harry Potter, cercetătorii pot face obiectele să leviteze cu ajutorul sunetelor (VIDEO)

De ce sunetul călătoreşte mai departe atunci când este frig?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase