Home » Știință » Celulele cancerului pulmonar, distruse în proporţie de 80% cu ajutorul unor nanoparticule derivate din frunzele de ceai

Celulele cancerului pulmonar, distruse în proporţie de 80% cu ajutorul unor nanoparticule derivate din frunzele de ceai

Publicat: 24.05.2018
Nanoparticule derivate din frunzele de ceai (Camellia sinensis) inhibă creşterea celulelor canceroase de la nivel pulmonar, astfel fiind distruse aproximativ 80% dintre ele, conform unei noi cercetări realizate de specialişti din cadrul Universităţii Swansea şi a unei echipe din India.

Echipa a realizat descoperirea în timp ce testau o nouă metodă de producere a unui tip de nanoparticule denumite puncte cuantice. Conform Phys, aceste mici particule măsoară mai puţin de 10 nanometri, pentru comparaţie un fir de păr are grosimea de 40.000 de nanometri. 

Deşi nu este o premieră, prin faptul că nanoparticulele sunt utilizate în domeniul medicinei, punctele cuantice au început să atragă atenţia cercetătorilor recent. Punctele cuantice pot fi realizate chimic, însă procedura este complicată, costisitoare şi au efecte adverse toxice. Astfel echipa din cadrul Uniersităţii Swansea a încercat să dezvolte o alternativă fără efecte toxice, bazată de o metodă alternativă de producere a punctelor cu ajutorul extractului din frunze de ceai. 

Sursa: S Pitchaimuthu, Swansea University

Frunzele de ceai conţin o varietate de compuşi, inclusiv polifenoli, amino acizi, vitamine şi antioxidanţi. Cercetătorii au amestecat extractul de frunze de ceai cu sulfură de cadmiu şi sulfură de sodiu. Apoi au aplicat soluţia celulelor canceroase de la nivelul plămânilor

Aceştia au descoperit că frunzele de ceai sunt o variantă mai simplă, ieftină şi mai puţin toxică de producere a punctelor cuantice. De asemenea, punctele cuantice produse din frunzele de ceai inhibă creşterea ceulelor canceroase. Acestea penetrează nanoporii celulei şi distrug 80% din ele. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase