Acestea sunt ultimele imagini realizate de sonda Rosetta

27 06. 2018, 00:05

This browser does not support the video element.

Sonda Rosetta, lansată în 2004, a ajuns în orbita cometei 67P/Churyumov-Gerasimenko în 2014 şi a petrecut doi ani în apropierea sa. Conform IFL Science, pe parcursul misiunii a realizat imagini cu cometa şi a studiat compoziţia acesteia, iar în noiembrie 2014 a lansat sonda de aterizare Philae. 

În prezent, ESA a publicat ultimele imagini realizate de camera OSIRIS aflată pe sondă. Prăbuşirea deliberată s-a produs începând cu iulie 2016 până la sfârşitul misiunii de pe 30 septembrie 2016.

Ultimele imagini realizate de sondă au fost montate în cadrul unui videoclip, ce include şi ultimele imagini cu sonda de aterizare Philae, ce a plonjat de două ori pe suprafaţa cometei înainte să dispară sub o stâncă. În cadrul ultimelor două luni ale misiunii, Rosetta a început să coboare către suprafaţa cometei, fapt ce i-a permis să realizeze imagini surpinzătoare. În ultimele ore anterioare prăbuşirii, sonda a scanat o groapă străveche şi a trimis imagini cu „locul său de veci”. 

Ca un bonus, specialiştii au reuşit să reconstruiască ultima imagine cu locul prăbuşirii. Însă misiunea nu este încheiată, încă, fiind o serie de imagini încă în analiză. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

În urma cu 56 de ani se înfiinţa varianta europeană a NASA. Cu ce se ocupă agenţia la ora actuală
 
Descoperire surprinzătoare făcută de sonda Rosetta pe o cometă
 
Rosetta trimite imagini detaliate şi spectaculoase ale cometei 67P/Churyumov-Gerasimenko (GALERIE FOTO)
 
Misiunea Rosetta oferă informaţii surprinzătoare: apa de pe Terra nu provine din comete