Home » Știință » Diabetul de tip 2 reversibil?! Trei pacienţi care au ţinut post intermitent s-au vindecat de boala severă

Diabetul de tip 2 reversibil?! Trei pacienţi care au ţinut post intermitent s-au vindecat de boala severă

Diabetul de tip 2 reversibil?! Trei pacienţi care au ţinut post intermitent s-au vindecat de boala severă
Publicat: 13.10.2018
Postul intermitent ar putea fi un remediu pentru diabetul de tip 2, sugerează doctorii care au publicat recent un articol în BMJ Case Reports după ce trei pacienţi de ai acestora au putut renunţa complet la tratamentul cu insulină în urma adoptării tipului de dietă.

Deşi schimbările în modul de viaţă sunt esenţiale în controlarea bolii, ele nu pot controla întotdeauna nivelul de glicemie din sânge. De asemenea, medicamentele pot reduce simptomele şi pot opri complicaţiile, dar nu pot opri complet boala, scrie Science Daily.

În noul studiu, trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 40 şi 67 de ani au încercat postul intermitent pentru a vedea dacă simptomele sunt ameliorate. În acest timp, ei luau mai multe medicamente pentru a controla boala şi li se administrau doze zilnice de insulină. În afară de diabetul de tip 2, cei trei aveau colesterol şi tensiune arterială ridicate. 

Doi dintre ei au ţinut post în zile alternative, timp de 24 de ore, în timp ce al treilea ţinea post trei zile pe săptămână. În zilele de post puteau bea băuturi cu calorii puţine, precum ceai, cafea sau apă şi puteau avea o masă seara, cu conţinut caloric scăzut.

Au ţinut regimul timp de circa 10 luni, după care li s-a măsurat nivelul de glicemie din sânge, greutatea şi circumferinţa taliei. Toţi trei au renunţat la injectarea insulinei în maxim o lună de la începerea regimului alimentar, iar unul dintre ei a renunţat după doar 5 zile.

Toţi au pierdut în greutate (10-18%) şi, de asemenea, zilele de post au fost reduse, pentru a nu apărea alte complicaţii.

Totuşi, fiind vorba de doar trei persoane într-un studiu doar de observaţie, nu se pot trage concluzii general valabile, dar poate deschide calea pentru studii de amploare. „Folosirea regimului de post terapeutic pentru tratarea diabetului de tip 2 este nemaiîntâlnită. Cazul de faţă a arătat că posturile de 24 de ore pot reduce semnificativ sau chiar elimina nevoia de medicamente”, conchid cercetătorii în studiul lor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

A fost descoperit un nou tip de diabet. Apare mult mai frecvent decât cel de tip 1

O dietă miraculoasă arată că diabetul de tip 2 este reversibil!

Berea, posibilul aliat împotriva diabetului de tip II

Cercetătorii sunt foarte aproape de găsirea tratamentului pentru diabetul de tip II. Testele pe şoareci au avut succes

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase