Home » Știință » Prima imagine clară realizată de sonda InSight pe Marte

Prima imagine clară realizată de sonda InSight pe Marte

Publicat: 27.11.2018
După ce a aterizat cu succes pe Planeta Roşie, InSight a trimis către Pământ prima sa imagine. Imaginea realizată de către instrumentul Context Camera a fost obstrucţionată în acel moment din cauza lentilelor protectoare uilizate în timpul amartizării.

Cu ajutorul celeilalte camere situate pe braţul lui InSight, sonda a putut realiza prima sa imagine calitativă cu zona de aterizare.

Conform CNET, imaginea clară, fără praful marţian a fost publicată pe contul de Twitter al misiunii InSight. Aceasta este prima imagine clară cu Elysium Plantinia, noua casă a sondei.

Credits: NASA/JPL-Caltech

La scurt timp după ce a atins solul marţian, luni (26 noiembrie 2018), camera principală de la bordul sondei, Context Camera (ICC), a trimis către Terra prima imagine ce prezenta orizont, dar şi una cu urmele de praf de pe lentila ce a protejat camera în timpul amartizării.
 

Credits: NASA/JPL-Caltech

Deşi InSight a captat toată atenţia, sateliţii MarCO A şi MarCO B, lansaţi pe 5 mai 2018, odată cu InSight, au reuşit să transmită tot luni, către Pământ, prima lor imagine cu planeta Marte văzută din spaţiu. Aceasta fiind pentru prima oară când sateliţii CubeSat realizează o fotografie la o distanţă atât de mare în spaţiu. Vezi aici imaginea!

După o călătorie de şapte luni în spaţiu, sonda InSight, a NASA, a ajuns cu succes pe Marte, având la bord inclusiv numele a 2,42 de milioane de oameni. Cu ajutorul InSight, specialiştii de la NASA speră să afle mai multe informaţii despre formarea Planetei Roşii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Misiunea istorică InSight, de studiere a ”inimii lui Marte”

Sub scoarţa planetei Marte ar fi putut exista viaţă. Un studiu demonstrează că, în trecut, condiţiile erau favorabile

De ce nu poate fi teraformată planeta Marte?

Amartizarea istorică pe Marte a landerului InSight al NASA, urmărită aproape în timp real mulţumită unei inovaţii tehnologice – LIVE

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase