Home » Știință » Copiii cu părinţi alcoolici sunt predispuşi să se căsătorească cu persoane ce au aceeaşi dependenţă

Copiii cu părinţi alcoolici sunt predispuşi să se căsătorească cu persoane ce au aceeaşi dependenţă

Publicat: 02.01.2019
Copiii cu părinţi alcoolici sunt predispuşi să se căsătorească cu persoane ce au aceeaşi dependenţă
Copiii ce au părinţi care suferă de dependenţă de alcool se căsătoresc la vârste mai mici de 25 de ani cu persoane ce au, de asemenea, probleme cu consumul de alcool, arată un nou studiu realizat de o echipă a universităţilor Commonwealth din Virginia şi Lund din Suedia.

„Sunt multe metode prin care un părinte alcoolic poate influenţa riscul apariţiei dependenţei şi la copil. Una dintre cele mai importante căi este cea a genelor transmise de la părinte la copil”, afirmă autoarea studiului, Jessica E. Salvatore, din cadrul Universităţii Commonwealth.

„O altă metodă importantă pe care am prezentat-o în studiu este cea a mediului social”, a adăugat ea.

Conform MedicalXpress, studiul are la bază datele din registre legale, medicale şi farmaceutice ale 1,17 milioane de persoane din Suedia ce s-au născut între anii 1965 şi 1975. Cercetătorii au încercat să descopere dacă dependenţa de alcool a părinţilor afectează viaţa de adult a copiilor lor.

„În cadrul studiului am descoperit că persoana cu care te căsătoreşti nu este întâmplătoare, de fapt persoanele ce prezintă un risc mai crescut de dezvoltare a alcoolismului, din cauza problemelor părinţilor, sunt mult mai predispuse să aibă un soţ sau o soţie ce va exacerba acest risc”, a declarat Salvatore.

Cerccetătorii au descoperit că mare parte din aceste efecte devin mai puternice atunci când numărul părinţilor cu alcoolism creşte de la unul la ambii. Majoritatea efectelor au fost observate şi după analizarea statutului socioeconomic al părinţilor, a altor afecţiuni şi a statutului consumului de alcool al copiilor ajunşi la maturitate.

Rezultatele au mai arătat că fiicele ce au mame alcoolice sunt mult mai predispuse să aibă un soţ cu aceeaşi dependenţă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Când consumul de alcool duce la alcoolism şi cum se poate combate acesta

Alcoolul este un mare PERICOL pentru sănătate chiar şi în cantităţi reduse

Un grup de medici au dezvăluit că James Bond suferă de alcoolism sever

Ce se întâmplă dacă nu mai consumi alcool timp de o lună?

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase