Home » Stiinta » Infecţia severă la creier suferită de un om după ce a folosit beţişoarele pentru curăţarea urechilor

Infecţia severă la creier suferită de un om după ce a folosit beţişoarele pentru curăţarea urechilor

Descopera 03.25.2019
Infecţia severă la creier suferită de un om după ce a folosit beţişoarele pentru curăţarea urechilor
Pacientul rămas anonim, din regiunea Coventry, Marea Britanie, suferea de convulsii, migrene şi dureri în urechi, relatează USA Today. Înainte de a ajunge la spital spital, bărbatul nu îşi mai aducea aminte numele cunoscuţilor. Doctorul său de familie îi oferise un tratament pentru o infecţie severă a urechilor, dar fără succes. La scurt timp după internare, medicii au putut descoperi cauza infecţiei bărbatului: beţişoarele de urechi.

Medicii de la Spitalul Universitar Coventry şi Trustul Warwickshire l-au tratat pe bărbat, iar specialistul ORL Alexander Charlton a documentat cazul pentru jurnalul BMJ.  

Specialiştii au găsit canalul intern al urechii „inflamat”, unde a rămas blocat un „beţişor pentru curăţarea urechilor”. Nu se ştie cu certitudine de când se afla obiectul în urechea bărbatului, dar acesta avea probleme cu auzul de cinci ani, scrie Mediafax.

Specialiştii au scos beţişorul şi l-au diagnosticat pe bărbat cu o infecţie rară, numită ”necrotizing otitis externa”. Această este cauzată de bacterii şi afectează canalul urechii, iar în cazul pacientului, învelişul creierului.

În tomografiile folosite pentru a-l diagnostica, s-au putut vedea „mici spaţii goale” între creier şi os. Medicii i-au curăţat urechea şi i-au administrat antibiotice intravenos, iar după 10 săptămâni bărbatul s-a recuperat complet.