Home » Știință » Băncile de material genetic în spaţiu ar putea reprezenta soluţia pentru colonizarea spaţiului

Băncile de material genetic în spaţiu ar putea reprezenta soluţia pentru colonizarea spaţiului

Băncile de material genetic în spaţiu ar putea reprezenta soluţia pentru colonizarea spaţiului
Publicat: 01.07.2019
Un nou studiu a descoperit că mostrele de spermă congelate pot supravieţui atunci când sunt expuse la microgravitaţie.

Un studiu nou, efectuat de către clinica Dexeus pentru Sănătatea Femeii din Barcelona, a ajuns la concluzia că mostrele de spermă îngheţată pot supravieţui atunci când sunt expuse la microgravitaţie, notează Futurism.

Această descoperire deschide posibilitatea existenţei unor bănci de material genetic în spaţiu şi, mai important, oferă posibilitatea reproducerii în spaţiu cu mostre colectate de pe Terra.

Dr. Montserrat Boada, care a făcut publice rezultatele studiului, a declarat: „Nu a fost raportată vreo diferenţă în ceea ce priveşte posibilele efecte ale diferenţelor gravitaţionale asupra gameţilor umani criogenaţi (n.r. celulele sexuale umane), stare în care aceştia ar putea fi transportaţi de pe Terra către spaţiu”.

„Nu este nerezonabil să luăm în calcul posibilitatea reproducerii în afara Pământului”, a mai adăugat dr. Boada.

În ciuda descoperirilor importante şi a aplicaţiilor viitoare ale acestora, trebuie precizat că studiul în care s-a ajuns la aceste concluzii a avut parte de anumite limite. Mai exact, mostrele de spermă nu au ajuns în spaţiu, autorii studiului au explicat că 10 mostre au fost supuse unor condiţii care simulau microgravitaţia.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase