Home » Știință » Oamenii de ştiinţă sunt de părere este nevoie de căţei în spaţiu

Oamenii de ştiinţă sunt de părere este nevoie de căţei în spaţiu

Oamenii de ştiinţă sunt de părere este nevoie de căţei în spaţiu
Publicat: 06.07.2019
În cadrul unei conferinţe recente, unii oameni de ştiinţă au argumentat că prezenţa unor câini în spaţiu s-ar putea dovedi benefică.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că prezenţa unor căţei la bordul Staţiei Spaţiale poate avea efecte benefice asupra stării de sănătate a astronauţilor aflaţi acolo în misiune, notează Futurism

Jack Gilbert, de la Universitatea Chicago, expert în ecologie microbiană, este de părere că prezenţa unor companioni canini va avea efcete pozitive asupra stării de spirit a astronauţilor. De asemenea, el a argumentat că prezenţa câinilor va contribui şi la îmbunătăţirea microbioamelor în timpul şederii extinse în spaţiul cosmic.

Microbiomul reprezintă ansamblul microorganismelor care populează un ecosistem sau un habitat. În cazul oamenilor, microbiomul este reprezentat de către totalitatea microorgansmelor care trăiesc pe pielea noastră, dar şi în interiorul nostru. Aceste bacterii joacă un rol important în cadrul unor procese benefice precum digestia sau sintetizarea unor nutrienţi.

Deşi perspectiva unei a doua Laika se poate dovedi atrăgătoare pentru astronauţi, trebuie luată în calcul şi bunăstarea căţeilor care ar putea fi trimişi în spaţiu.

Citeşte şi:

Va mai amintiti de Laika?

Ce s-a întâmplat cu Laika, primul animal care a zburat în spaţiu? (VIDEO)

Detalii despre Gateway, staţia spaţială a NASA care va orbita Luna şi care va reorienta întregul program al Agenţiei Spaţiale Americane

Viaţa pe Staţia Spaţială Internaţională

 

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase