Home » Știință » Solniţele ar trebui să aibă mesaje de avertizare aşa cum au şi pachetele de ţigări

Solniţele ar trebui să aibă mesaje de avertizare aşa cum au şi pachetele de ţigări

Publicat: 06.10.2019
Solniţele ar trebui să aibă mesaje de avertizare aşa cum au şi pachetele de ţigări
Dr. Norm Campbell, expert în hipertensiune, este de părere că acţiunile autorităţilor în vederea reducerii consumului de sare trebuie să fie mai clare.

Într-un articol recent, Dr. Norm Campbell, fost preşedinte ale Ligii Mondiale a Hipertensiunii, argumentează că este nevoie de o serie de acţiuni mult mai clare şi precise în ceea ce priveşte reducerea nivelului de sare din dieta noastră. Una dintre soluţiile propuse implică folosirea etichetelor pentru semnalarea nivelurilor de sare din produse şi preparate, precum şi riscurile pe care acestea le au asupra sănătăţii, notează Medicalxpress.

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit ca ţintă până în anul 2025 scăderea consumului de sare cu 30%, iar guvernele şi industria alimentară au lucrat împreună să reducă cantitatea de sare din alimentele procesate. Totuşi, trebuie să facem eforturi în vederea creşterii conştientizării în rândurile consumatorilor”, a explicat dr. Campbell.

„Deşi multe state derulează politici prin care să încurajeze populaţia să consume mai puţină sare, nu cred că există  containere de sare care să aibă pe ele avertismente legate de pericolul asupra sănătăţii”, a adăugat dr. Campbell.

După cum explică dr. Jacqui Webster, director al unei organizaţii implicate în reducerea consumului de sare la nivel mondial, un consum ridicat de sare este asociat cu un risc crescut al unor probleme cardiovasculare şi chiar de moarte prematură.

„Etichetele de avertizare de pe pachetele de sare reprezintă o soluţie simplă, eficientă pentru a ne asigura că pericolele pe care consumul de sare le ridică sunt cunoscute de către miliarde de oameni la nivel global”, a explicat dr. Jacqui Webster.

Experţii au propus folosirea următorului avertisment: „Excess sodium can cause high blood pressure and promote stomach cancer. Limit your use (Excesul de sodiu poate duce la o presiune arterială crescută şi favorizează cancerul stomocal. Consumaţi cu gijă)”.

Articolul citat a fost publicat în Journal of Clinical Hypertension.

Citeşte şi:

Laptele de vacă este prea sărat pentru bebeluşi, avertizează specialiştii

Sarea iodată a provocat o creştere semnificativă a IQ-ului la nivelul întregii populaţii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase