Home » Știință » Primul nou-născut din lume care a făcut terapie cu canabis

Primul nou-născut din lume care a făcut terapie cu canabis

Primul nou-născut din lume care a făcut terapie cu canabis
Plantă de canabis / Credit foto: Pixabay
Publicat: 28.05.2020

Un nou-născut britanic din Marea Britanie este primul bebeluş din lume care a participat la procesul de terapie cu canabis.

Oscar a fost născut la 11 martie la Spitalul Universitar Norfolk – Norwich (NNUH). Pentru că starea lui de sănătate nu era una corespunzătoare, părinţii au decis să încerce tratamentul.

Oscar Parodi, un băiat nou-născut, care a fost adus pe lume prin cezariană de urgenţă la un spital din Norwich, a devenit primul copil care urmează un tratament cu canabis.

Studiul este primul pas în ceea ce spun cercetătorii că ar putea duce într-o bună zi ca un medicament derivat din canabis să fie utilizat în mod obişnuit în îngrijirile neonatale pentru a ajuta bebeluşii cu risc de convulsii şi leziuni cerebrale.

Oscar s-a născut în mod neaşteptat într-o stare proastă şi a trebuit să fie transferat la unitatea de terapie intensivă neonatală. Mama sa, Chelsea Parodi, a declarat că deşi a fost o decizie grea, a vrut să facă tot ce putea pentru a-şi ajuta băieţelul, potrivit Mediafax.

Oscar a fost în spital timp de nouă zile şi a fost monitorizat 24 de ore din 24.

Primul medicament pe bază de canabis testat la un bebeluș

Prof. Paul Clarke, consultant neonatolog la NNUH, a declarat că există o mulţime de emoţii la unitatea de terapie intensivă neonatală: „Este pentru prima dată când un medicament derivat din canabis a fost testat intravenos la copii umani. Se speră că va fi bine pentru prevenirea convulsiilor şi protejarea creierului nou-născuţilor”.

Unul dintre motivele care îi conving pe părinţi să încerce acest proces este monitorizarea creierului mai atentă pe care bebeluşii o primesc ca parte a studiului. Acest lucru oferă părinţilor o mai mare siguranţă că orice problemă va fi rezolvată.

Vă recomandăm să citiți și:

Efectele pozitive ale canabisului în cazul depresiei sunt supraapreciate – studiu

Primul medicament pe bază de canabis va putea ajunge şi în România, pe baza unei decizii UE

Canabisul poate fi folosit pentru a distruge bacteriile rezistente la antibiotice

Canabisul poate avea efecte antibacteriene

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase