Home » Știință » Donație majoră făcută de Bill Gates pentru obţinerea unui vaccin anti-COVID ieftin. Când crede miliardarul că se va încheia pandemia

Donație majoră făcută de Bill Gates pentru obţinerea unui vaccin anti-COVID ieftin. Când crede miliardarul că se va încheia pandemia

Donație majoră făcută de Bill Gates pentru obţinerea unui vaccin anti-COVID ieftin. Când crede miliardarul că se va încheia pandemia
Bill și Melinda Gates / Credit foto: Profimedia
Publicat: 11.08.2020

Bill Gates a decis să doneze încă 150 de milioane de dolari pentru vaccinul anti-COVID ceea ce va face ca viitorul vaccin să coste numai 3 dolari. 

Bill Gates e hotărât să facă vaccinul anti-COVID accesibil tuturor şi pune la bătaie 150 de milioane de dolari pentru asta.

Banii vor merge către Serum Institute, cel mai mare producător de vaccinuri, care va produce 100 de milioane de doze cu doar 3 dolari doza.

Fireşte, din momentul în care se va găsi un vaccin eficient.

În plus, fundaţia lui Gates spune că va oferi transport gratuit pentru dozele care trebuie să ajungă în zonele sărace ale planetei.

Nu e prima data când miliardarul se implică în producţia vaccinurilor. În ultimii 20 de ani, fundaţia sa a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea diverselor vaccinuri, 350 de milioane fiind investiţi numai în vaccinul anti-Covid.

„Încercăm să ne asigurăm că vaccinul va fi disponibil nu numai în ţările bogate, dar şi în ţările în curs de dezvoltare şi va fi în beneficiul tuturor dacă obţinem asta”, a spus Bill Gates.

Bill Gates, despre sfârșitul pandemiei de COVID-19

Bill Gates este optimist în ceea ce priveşte dezvoltarea tratamentului pentru Covid-19 şi crede că pandemia va ajunge, în cele din urmă, la un sfârşit, realatează Business Insider.

Într-un interviu acordat recent, miliardarul american a vorbit despre faptul că, în opinia lui, populaţia lumii va trebui să mai aştepte cel puţin un an pentru ca pandemia să fie ţinută sub control.

„Inovaţiile în ceea ce priveşte diagnosticarea, noile metode de tratament şi vaccinurile sunt de-a dreptul impresionante. Şi asta ma face să cred, că pentru ţările bogate, am putea, în mare, să punem capăt pandemiei până la finalul anului 2021, şi, până la finalul anului 2022, pentru ţările aflate în curs de dezvoltare”, a explicat Bill Gates.

Fondatorul Microsoft a mai spus că lupta dintre Rusia şi China în a scoate cât mai repede un vaccin pe piaţă ar putea fi periculoasă. El se teme că dozele ar putea fi administrate oamenilor înainte ca antidotul să fie sigur şi spune că autoritatea din SUA nu va permite astfel de scurtături.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase