Home » Știință » Anthony Fauci se îndoiește că Rusia a făcut toate testele necesare pentru noul vaccin

Anthony Fauci se îndoiește că Rusia a făcut toate testele necesare pentru noul vaccin

Anthony Fauci se îndoiește că Rusia a făcut toate testele necesare pentru noul vaccin
Anthony Fauci / Credit foto: Profimedia
Publicat: 13.08.2020

După ce Rusia a declarat că a aprobat marţi primul vaccin contra coronavirusului, dr. Anthony Fauci, expertul principal în bolii infecţioase din SUA, a declarat că se îndoieşte că Rusia a dovedit că vaccinul său este sigur şi eficient.

„Sper că ruşii au dovedit, în mod definitiv, că vaccinul este sigur şi eficient. Mă îndoiesc serios că au făcut asta”, a declarat Fauci pentru ABC News.

Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite, a spus că a avea un vaccin şi a dovedi că acesta este sigur şi eficient sunt două lucruri diferite.

„Avem o jumătate de duzină sau mai multe vaccinuri”, a spus Fauci. „Deci, dacă am vrea să facem rău multor oameni sau să le oferim ceva ce nu funcţionează, am putea începe să facem asta chiar de săptămâna viitoare. Dar nu aşa funcţionează lucrurile”, a explicat Fauci.

Ce vaccin va aproba FDA

Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a spus că va aproba un vaccin doar dacă îndeplineşte un criteriu de eficacitate de 50%.

Într-un comunicat transmis marţi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că este în contact cu oamenii de ştiinţă şi autorităţile ruse şi aşteaptă cu nerăbdare să revizuiască detaliile studiilor realizate de aceştia. Potrivit OMS, la nivel global există 28 de vaccinuri aflate în studii pe oameni.

Marți, președintele rus Vladimir Putin a anunţat că a înregistrat primul vaccin din lume împotriva coronavirusului după două luni de teste pe oameni.

Vă recomandăm să citiți și:

Rusia pregătește vaccinarea în masă împotriva COVID-19

Rusia începe să exporte Avifavir, medicament pentru COVID-19. Tratamentul este deja folosit cu succes

Un grup de cercetători a testat un vaccin anti COVID-19 fără a avea dovezi că acesta ar fi eficient

Cum va veni vaccinul anti COVID-19 în România. Rafila: E posibil să nu se administreze într-o singură doză

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase