Home » Știință » O firma din Australia a testat un spray nazal care reduce dezvoltarea coronavirusului

O firma din Australia a testat un spray nazal care reduce dezvoltarea coronavirusului

O firma din Australia a testat un spray nazal care reduce dezvoltarea coronavirusului
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 29.09.2020

Compania australiană de biotehnologie Ena Respiratory a anunțat că un spray nazal pe care îl dezvoltă pentru a îmbunătăți sistemul imunitar uman și pentru a combate răceala obișnuită și gripa a redus semnificativ dezvoltarea coronavirusului într-un studiu recent efectuat pe animale.

Un studiu ecetuat pe animale de laborator a arătat că produsul denumit INNA-051, care ar putea fi utilizat în completarea vaccinurilor, a redus virusul cu până la 96%, a spus compania. Studiul a fost condus de agenția guvernamentală britanică Public Health England.

Ena Respiratory a spus că va fi gata să testeze INNA-051 pe om în mai puțin de patru luni, sub rezerva unor studii de toxicitate și a aprobării autorităților de reglementare.

Eforturi pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului

Compania a strâns 11,7 milioane de dolari (8,24 milioane de dolari) pentru dezvoltarea spray-ului. Investitorii includ firma de capital de risc Brandon Capital Ltd, guvernul federal australian, fondurile de pensii și compania d ebbiotehnologie CSL Ltd, notează Reuters

Mai multe companii din întreaga lume încearcă să dezvolte un vaccin împotriva coronavirusului. Australia a încheiat acorduri cu unele companii care investesc miliarde pentru asigurarea potențialelor vaccinuri pentru COVID-19, care a ucis peste un milion de oameni din întreaga lume.

Australia a raportat până acum 875 de decese și puțin peste 27.000 de cazuri de coronavirus, mult mai puțin decât în alte țări dezvoltate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase