Home » Știință » Un nou instrument ar putea lupta cu mutaţiile COVID

Un nou instrument ar putea lupta cu mutaţiile COVID

Un nou instrument ar putea lupta cu mutaţiile COVID
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 24.03.2021

Marea Britanie ar putea lansa „teste pentru tulpinile de coronavirus”, reprezentând un nou instrument în lupta cu mutaţiile COVID.

Noile teste ar putea reduce la jumătate timpul necesar pentru a identifica dacă un eşantion pozitiv COVID-19 conţine o tulpină îngrijorătoare, relatează Financial Times.

Tehnologia, cunoscută sub numele de „testarea genotipului”, este testată în laboratoarele NHS Test and Trace, conform Departamentului pentru sănătate şi îngrijire socială.

Ce va stabili noul test COVID-19

Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie a precizat că testul va „stabili dacă o persoană infectată are una dintre variantele cunoscute”.

Acest tip de teste ar putea ajuta la localizare mai uşoară a focarelor cu tulpine îngrijorătoare pentru a putea lua măsuri în tip util în aceste zone.

Marea Britanie a înregistrat o scădere uşoara a cazurilor de coronavirus şi o scădere importantă a formelor grave şi a deceselor ca urmare a campaniei de vaccinare, potrivit Mediafax. Regatul Unit vaccinează peste 800.000 de persoane pe zi şi a reuşit să depăşescă pragul de 50% din populaţia adultă vaccinată cu cel puţin o doză.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase