Home » Știință » Când va trebui administrată a treia doză de vaccin anti-COVID Pfizer

Când va trebui administrată a treia doză de vaccin anti-COVID Pfizer

Când va trebui administrată a treia doză de vaccin anti-COVID Pfizer
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 18.05.2021

Compania Pfizer este primul producător de medicamente care a oferit un termen limită pentru administrarea dozei suplimentare de vaccin anti-COVID.

CEO-ul Pfizer a spus că a treia doza va fi făcută între 8 si 12 luni de la administrea celei de a doua, pentru a proteja oamenii de noile mutaţiile de coronavirus apărute.

Albert Bourla spune că imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer/BioNTech este de cel puţin şase luni. Pe baza acestor date a fost luată decizia de a elimina obligaţia purtării măştii în SUA.

Pfizer intenţionează să producă 3 miliarde de doze de vaccin pentru coronavirus la nivel mondial pentru 2021 şi 4 miliarde de doze în 2022. UE are semnat un contrat de 1,8 miliarde de doze cu Pfizer.

În acelaşi timp, compania testează şi un medicamentul oral experimental pentru tratarea COVID-19.

Speranțe pentru medicamentul anti-COVID-19

Directorul executiv al Pfizer a mai spus că are „motive foarte bune” să creadă în succesul medicamentului oral experimental pentru tratarea COVID-19 dezvoltat de companie.

Albert Bourla a spus luna trecută că speră că medicamentul oral antiviral COVID-19 va fi disponibil până la sfârșitul anului.

Conform acestuia, medicamentul antiviral a arătat o activitate puternică împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, în studiile de laborator.

„În acest moment avem motive foarte bune să credem că poate avea succes”, a spus Bourla la un forum economic din Atena, potrivit Reuters.

Primele rezultate privind eficiența medicamentului vor fi disponibile după vară.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase