Home » Știință » Un nou medicament oral pentru tratarea COVID-19, creat de oameni de știință din SUA

Un nou medicament oral pentru tratarea COVID-19, creat de oameni de știință din SUA

Publicat: 05.06.2021
Un nou medicament oral pentru tratarea COVID-19, creat de oameni de știință din SUA
Credit foto: Shutterstock

Oamenii de știință din SUA este posibil să fi găsit un nou medicament antiviral promițător pentru tratarea  COVID-19 pe cale orală, potrivit anunțului făcut de Institutele Naționale de Sănătate Publică (NIH), care au citat un nou studiu.

Medicamentul denumit TEMPOL este un antiviral experimental, administrat oral, care a demonstrat că poate preveni replicarea coronavirusului.

TEMPOL poate reduce infecțiile COVID-19 prin alterarea unei enzime de care virusul are nevoie pentru a se multiplica în celulele umane, ceea ce ar putea limita severitatea bolii, au spus cercetătorii de la NIH. Medicamentul a fost testat într-un experiment de culturi de celule cu virusuri vii.

„Avem nevoie urgent de tratamente suplimentare eficiente și accesibile pentru COVID-19”, a afirmat dr. Diana W. Bianchi, directorul Institutului Național de Sănătate a Copilului și Dezvoltare Umană al NIH.

„Un medicament pe cale orală care împiedică replicarea SARS-CoV-2 ar fi un instrument important pentru reducerea severității bolii”, a mai spus ea, citată de CNBC.

Este nevoie de tratamente împotriva COVID-19

Deși vaccinurile au fost extrem de utile în reducerea cazurilor de COVID-19 în Statele Unite și în alte părți ale lumii, oamenii de știință afirmă că tratamentele sunt în continuare extrem de necesare pentru cei care se infectează cu virusul.

Tratamentele împotriva SARS-CoV-2 sunt extrem de limitate. Remdesivir, produs de Gilead Sciences, este singurul medicament care a primit aprobare definitivă de la Administrația pentru Medicamente și Alimente din SUA (FDA) pentru tratarea COVID-19, dar poate fi administrat numai intravenos, în spital.

Pfizer, care a creat împreună cu laboratorul german BioNTech primul vaccin împotriva COVID-19 aprobat în SUA, dezvoltă acum și un medicament oral care poate fi luat acasă la primul semn de boală. Cercetătorii speră că medicamentul va împiedica evoluția bolii și va preveni spitalizările. Din martie, medicamentul se află într-un studiu clinic.

Continuă cercetarea pe medicamentul TEMPOL împotriva COVD-19

Oamenii de știință de la NIH au precizat că intenționează să deruleze cercetări preliminare suplimentare și vor căuta oportunități de a evalua medicamentul TEMPOL într-un studiu clinic asupra COVID.

Constatările studiului sunt „încurajatoare”, a spus dr. Tracey Rouault, un alt oficial NIH care a condus studiul.

„Sunt necesare, însă, studii clinice ample pentru a determina dacă medicamentul este eficient la pacienți, în special la începutul bolii, când virusul începe să se multiplice”, a adăugat el.

Rezultatele cercetării noului medicament TEMPOL împotriva COVID-19 au fost publicate în revista Science.

Vă recomandăm să citiți și:

Țările care nu și-au vaccinat populația împotriva COVID-19

OMS a aprobat vaccinul chinezesc Sinovac împotriva COVID-19

COVID-19 a fost creat în laborator de oamenii de ştiinţă chinezi – studiu

Un virus hibrid COVID-19, ce combină variantele din India și Marea Britanie, descoperit în Vietnam

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase