Home » Știință » Primul caz cunoscut de infecție simultană cu două variante de COVID-19

Primul caz cunoscut de infecție simultană cu două variante de COVID-19

Publicat: 14.07.2021
Primul caz cunoscut de infecție simultană cu două variante de COVID-19
Sursa foto: Shutterstock

O femeie de 90 de ani din Belgia care a murit din cauza COVID-19 în luna martie era infectată în același timp cu două variante ale virusului, atât cea sud-africană cât și cea britanică, au anunțat cercetătorii.

Cazul femeii, care a fost discutat la Congresul European de Microbiologie și Boli Infecțioase (ECCMID) de anul acesta, este considerat a fi primul de acest fel.

Femeia, care nu ar fi fost vaccinată, s-a îmbolnăvit în luna martie și a fost tratată la un spital din apropiere de Bruxelles.

Nu este clar cum s-a infectat, însă medicii săi au spus că ar fi contractat infecțiile de la două persoane diferite.

Starea de sănătate a femeii s-a deteriorat rapid

Deși nivelurile sale de oxigen erau inițial stabile, starea femeii s-a deteriorat rapid, iar aceasta a murit cinci zile mai târziu.

Anne Vankeerberghen, biolog molecular, a spus că a fost dificil de spus dacă prezența ambelor variante de coronavirus a jucat un rol în deteriorarea atât de rapidă a pacientului.

„Ambele variante circular în Belgia la acel moment, așa că femeia a fost cel mai probabil infectată în același timp cu virusuri diferite de la două persoane diferite”, a spus Vankeerberghen.

Varianta Delta cauzează momentan majoritatea infecțiilor noi

Chiar dacă nu există alte astfel de studii de caz publicate, cercetătorii cred că acest caz arată faptul că este posibil ca o persoană să se infecteze cu două variante de COVID-19 în același timp. Vankeerberghen a mai precizat că „fenomenul este probabil subapreciat”.

Există patru variante de COVID-19 care îi îngrijorează momentan pe experții medicali din toată lumea, scrie Science Alert.

Varianta Delta, care a apărut în India și este mai infecțioasă decât virusul original, cauzează momentan majoritatea infecțiilor noi din Europa și Statele Unite ale Americii.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Imunitatea oferită de vaccinul Pfizer împotriva variantei Delta a scăzut în Israel. Este însă eficientă împotriva formei severe de COVID-19

Vaccinurile Pfizer și Moderna ar putea oferi protecție împotriva COVID-19 chiar și toată viața

Primul caz de infecție COVID-19 ar fi apărut în China în octombrie 2019

Avertismente de miocardită și pericardită, în prospectul vaccinurilor Pfizer și Moderna împotriva COVID-19

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase