Home » Știință » Momentul în care echipajul civil Inspiration4 deschide pentru prima oară domul de sticlă al capsulei Crew Dragon

Momentul în care echipajul civil Inspiration4 deschide pentru prima oară domul de sticlă al capsulei Crew Dragon

Publicat: 22.09.2021

După o așteptare îndelungată, vedem în sfârșit filmări făcute în interiorul capsulei Crew Dragon în timpul zborului spațial istoric făcut de primul echipaj civil din istorie.

Turistul spațial SpaceX și specialist în comunicații științifice Sian Proctor a dezvăluit o filmare cu un moment de-a dreptul prețios. Imaginile surprind primul moment în care echipajul Inpsiration4 deschide trapa domului uriaș de sticlă al capsulei Crew Dragon, „un moment cu adevărat incredibil al misiunii Inspiration4”, potrivit spuselor lui Proctor.

Pentru a oferi o experiență turistică mai captivantă, SpaceX a decis să înlocuiască modulul de andocare al capsulei Crew Dragon, folosit de obicei pentru andocarea la Stația Spațială Internațională, cu un dom masiv de sticlă numit „cupola”.

Momentul în care echipajul Inspiration4 deschide trapa pentru prima oară

După aproximativ 20 de minute de la lansare, echipajul Inspiration4 a deschis trapa pentru prima oară, iar imaginile vorbesc de la sine. Hayley Arceneaux, membru al echipajului și supraviețuitor de cancer, pare să fie complet fără cuvinte la vederea priveliștii cu Pământul, spre sfârșitul filmării.

Sursa foto: SpaceX

„Doamne, Dumnezeule!”, poate fi auzit spunând Chris Sembroski, un alt membru al echipajului, în fundalul filmării, scrie Futurism.

Cea mai bună reclamă pentru SpaceX și turismul spațial

Echipajul a decis, de asemenea, să asculte poemul simfonic „Also sprach Zarathustra”, compus în 1896 de Richard Strauss, în timp ce deschidea trapa. Compoziția muzicală a devenit celebră după ce a fost folosită în filmul științifico-fantastic „2001: A Space Odyssey”.

Cu siguranță, filmarea este cea mai bună reclamă pentru SpaceX și turismul spațial. Să sperăm doar că până data viitoare problema cu toaleta va fi rezolvată. Elon Musk a confirmat că „au existat câteva provocări” cu toaleta în timpul misiunii.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O nouă reușită pentru SpaceX și zborul spațial comercial. Ce a făcut echipajul Inspiration4 timp de trei zile pe orbita Pământului

Un fenomen galactic spectaculos, creat în urma lansării misiunii Inspiration4 de către SpaceX

Mesaj scris în codul Morse într-o imagine cu echipajul Inspiration4 al SpaceX. Când are loc lansarea istorică

Șenile de tanc uriașe, inscripționate cu logo-ul SpaceX, observate de un șofer pe Autobahn

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase