Home » Știință » O pastilă care poate trata COVID-19, tot mai aproape de a deveni realitate. „Vom avea răspunsuri în următoarele câteva luni”

O pastilă care poate trata COVID-19, tot mai aproape de a deveni realitate. „Vom avea răspunsuri în următoarele câteva luni”

Publicat: 28.09.2021
O pastilă care poate trata COVID-19, tot mai aproape de a deveni realitate. „Vom avea răspunsuri în următoarele câteva luni”
Sursa foto: Shutterstock

Cercetătorii dezvoltă o pastilă despre care spun că ar putea permite oamenilor să se trateze singuri de COVID-19 în timp ce limitează și răspândirea virusului la alte persoane. Pastila ar putea fi gata până la sfârșitul acestui an.

Trei tratamente antivirale pentru COVID-19, boala cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2, sunt analizate momentan de oamenii de știință în studii clinice. Tratamentul în sine ar putea fi o schemă zilnică de pastile administrate oral care luptă cu infecția la scurt timp după diagnostic. Aceste tratamente ar funcționa în mod asemănător cu antiviralele folosite pentru a lupta cu Hepatita C, HIV și infecțiile gripale, prin perturbarea abilității virusului de a se reproduce în corpul uman.

Rezultatele de la studiile clinice ar putea fi publicate în această toamnă sau iarnă, scrie Futurism.

Cine a dezvoltat tratamentele împotriva COVID-19?

„Eu cred că vom avea răspunsuri în ceea ce privește capabilitățile acestor pastile în următoarele câteva luni”, a declarat Carl Diefenbach, director al diviziei SIDA de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) din SUA.

Cele trei medicamente care ar putea oferi un tratament oral pentru COVID-19 au fost dezvoltate de Merck & Co. și Ridgeback Biotherapeutics, Pfizer și Roche & Atea Pharmaceuticals.

Un mic obstacol pentru cercetătorii din spatele studiilor clinice a fost recrutarea participanților. Fiecare studiu clinic necesită sute de voluntari în decurs de cinci zile de la diagnosticarea cu infecția COVID-19. Pacienții trebuie, de asemenea, să fie nevaccinați și dispuși să se înregistreze în studiile clinice.

Foarte multă neîncredere în procesul științific

„În general vorbind, există foarte multă neîncredere în procesul științific. Unii oameni se poartă chiar foarte urât cu cercetătorii”, a spus dr. Elizabeth Duke, unul dintre cercetătorii care supraveghează unul dintre studiile clinice.

În ciuda acestui fapt, studiile clinice vor fi finalizate până la sfârșitul anului. Cu puțin noroc, și o autorizație de urgență, pastilele vor fi în curând disponibile și vor putea ajuta în lupta cu pandemia de COVID-19.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Efect îngrijorător al unei forme grave de COVID-19. Este mult mai frecvent decât se credea

Moderna dezvoltă un vaccin care combină o doză de rapel împotriva COVID-19 și un antigripal

Tomografiile computerizate a 4 pacienți nevaccinați bolnavi de COVID-19, publicate de CNCAV

Zeci de tineri din SUA au murit din cauza unui sindrom asociat bolii COVID-19

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase